מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הצלת בעל חיים בשבתלינוי27/01/2012
שלום רב,
ביום שבת האחרון הבחנתי בחצר ביתי בחתול גוסס. הוא ישב רועד, עם ראש מורכן ויצא לו ריר מהפה.. כנראה הוא אכל רעל או משהו. זה היה ברור שהוא לא ישרוד את הלילה אם הוא לא יקבל עזרה בדחיפות.
מאחר ואני חובבת חיות ואפילו יש לי חתולה משלי, היה לי מאוד קשה לראות אותו ככה, ונקרעתי ביני לבין עצמי מה עליי לעשות.
לא מספיק שאני שומרת שבת, ולא ידעתי בדיוק מה ההלכה של הצלת בעל חיים בשבת, אלא גם שלא ידעתי לאן לפנות ומה עליי בדיוק לעשות! כי תיארתי לעצמי שמן הסתם וטרינרים לא עובדים בשבת, ולא ידעתי לאן לקחת אותו ואיך אפשר לעזור לו. (אני גרה במושב בדרום שהעיר הכי קרובה אליו זו נתיבות) ניסיתי להביא לו חלב כי אומרים שחלב מנקה את הקיבה, אבל הוא לא שתה.. בסופו של דבר יום למחרת הוא מת.
הרגשתי מאוד רע עם עצמי אחריי שגיליתי זאת.. ועכשיו אני שואלת מה היה ניתן לעשות אם בכלל, כדי להציל אותו? מה באמת עושים במצב כזה?? זה הביא לי צער גדול. :(
תודה מראש על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצלת בעל חיים בשבת - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור30/01/2012שלום לינוי,
ראשית צר לי לשמוע על החתול. כדאי לדעת כי לוטרינרים רבים שירותי חירום הניתנים 24 שעות ברציפות (כולל לילות אמצע שבוע וסופ"ש כמובן). כדאי לבדוק באזורך מיהם הוטרינרים הפועלים, ובמקרה הצורך להסתייע בעזרתם!
כל טוב ורק בשורות טובות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)