3 שאלות חשובות!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• 3 שאלות חשובות!
    יסמין
    06/02/2008

שלום רב,
    אנו עומדים בפניי ניקוי שיניים לכלבתי בת ה-12.
    1.האם יש סיכון גבוה בהרדמה של כלבה בגיל כזה?
    2.האם כדאי לבצע את הניקוי בבית חולים לחיות ולא במרפאת הוטרינר?(לי יש וטרינר שיש לו מרפאה בתוך הבית).
    3.לכלבה שלי אובחן קטרקט - האם כדאי לעשות לה את הניתוח בעיניים ביחד עם ניקוי השיניים כדיי שלא תורדם פעמיים?כלומר שילוב של כמה דברים זה מקובל ?
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    3 שאלות חשובות!

הוספת תגובה

• 3 תשובות

ד''ר סמדר טל
    08/02/2008

1. באם הכלבה נבדקה בדיקה פיזיקלית ונמצאה בריאה, באם נערכו בדיקות דם מקיפות (ורצוי גם שתן) ולא נמצאו בעיות חריגות כגון בעיות כליה או כבד שעלולות לגרום בעיות בהרדמה או אחריה-אזי אין מניעה לערוך ניקוי שיניים גם בגיל זה ואפילו חשוב לעשות זאת על מנת למנוע בעיות בריאותיות בעתיד.
    2.באם לרופא יש את האמצעים לערוך את ניקוי השיניים ולאשפז את הכלבה לאחר מכן להתאוששות- אין מניעה לעשות זאת במרפאה בתוך הבית או בבית חולים- העיקר הוא איכות הרופא ולא מראה המרפאה.
    3. ניתוח קטרקט הינו ניתוח בעל פוטנציאל סיבוכים לא קטן- עושים אותו רק אם הקטרט מפריע לאיכות חיי הכלבה ואין לשלב אותו עם ניתוחים אחרים משום שרמת הסטריליות צריכה להיות גבוהה וניקוי שיניים אינה פרוצדורה נקיה או סטרילית -ההפך הוא הנכון. מקובל לשלב פרוצדורות אבל חשוב לדעת אילו פרוצדורות משלבים. הייתי מפרידה את השניים במקרה זה.

רק בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר ברור יסודי יותר בנוגע לקטרקט..

יסמין
    08/02/2008

נאמר לי שכלבתי איננה צריכה לעבור את הניתוח.
    אבל לגבי ניקוי השיניים-
    1.מדוע אין זה מספיק רק לצחצח לכלבה את השיניים?אני נורא מפחדת מעניין ההרדמה..
    2.אם תוכלי להמליץ לי על מקומות טובים שבהם עושים ניקוי שיניים אני אודה לך מאוד..
    3.רק עוד דבר קטנטן - מהו בערך עלות הניקוי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שני

ד''ר סמדר טל
    10/02/2008

1. כאשר נבנית אבנית כתוצאה מלכלוך ופלאק ציחצוח שיניים אינו מסיר אותה- נוצרות דלקות חניכיים וחיידקים לרוב בפה ואלה מסכנים את בריאות הכלב ואבריו הפנימיים. ושוב- באם כלבתך עוברת בדיקה פיזיקלית ונמצאת כשירה גם בבדיקת דם אין מניעה לבצע טיפול זה ואפילו מומלץ
    2. כמעט כל וטרינר מבצע ניקוי וטיפול שיניים.
    3. עלות היא לפי מצב הפה והשיניים - כמות האבנית ובאם נדרשות עקירות או טיפולים אחרים. באינטרנט קיימת אינפורמציה לגבי מחירים מומלצים של עמותת הרופאים הוטרינרים ושם מפורטות עלויות.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו