כלבת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כלבת
    ככ
    20/02/2012

שלום, אנחנו היינו בלרנקה שבקפריסין בשבוע שעבר
    במלון שבו היינו היו הרבה חתולים שנראו יחסית בריאים, שמנים, שהתנהגו מוזר,
    במהלך ארוחת הבוקר ישבנו בחוץ והחתולים ניגשו אלינו, הם לא אכלו מהאוכל שנתנו להם אבל כשניסינו ללטף אותם הם ברחו ולאחר מכן חזרו והתיישבו לידינו כדי להסתכל.
    הם נכנסו בחופשיות למלון והאנשים התנהגו ברגיל, שמתי לב שהמקומיים לא שמו אליהם לב בכלל וגם לא נגעו בהם...
    החבר שלי ניסה במהלך ארוחת הבוקר ללטף את אחד החתולים אבל ההוא הגיב בתוקפניות וברח, הוא לא שרט או נשך אותו ככל הזכור, ובמהלך השהות הוא ליטף את אחד החתולים האחרים בגב, בדיוק כשבאנו לעזוב ראיתי שלאחד החתולים שישבו על הכיסאות שליד ברכת המלון נזל חוט ריר מהפה, ראיתי מקרים כאלה בעיר שלי ולא דיברו על כלבת, הסבירו לי אז שזה דלקת חניכיים או משהו.
    לחתול אחר היה אדום מסביב לעיניים והן נראו יבשות כאלה.
    פתאום התוודאתי לכמה החתולים שם מוזרים, ופתאום הם גם הרגישו לי חולניים כאלה,
    אני יודעת שאף אחד תודה לאל לא ננשך או משהו, אבל בכל זאת החבר שלי בא במגע עם שניים מהם ואני קצת מפחדת, האם יש לי סיבה לפחד? איך אפשר לברר על מקרי הכלבת בלרנקה? הבנתי שהם ממש מקפידים לבדוק חיות בשדה התעופה שם לכלבת, זה אומר שהם כן מתמודדים עם המחלה ואין מה לדאוג? העניין שהם מסתובבים במלון לא מרגיע אותי כי השטח של המלונות שם הוא מאוד פתוח ויש הרבה טבע, וכנראה גם חיות בר או משהו, לא יודעת. אתם יכולים להרגיע אותי איכשהו? תודה.
    חייבת לציין שאין סיבה אמיתית לקבל ציון כי לא הותקפנו, ואני גם בהיריון ולא אוכל לקבל חיסון כדי להרגיע את עצמי. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כלבת

הוספת תגובה

• כלבת - תגובה

ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור
    20/02/2012

שלום,
    עפי דיווחים קפריסין מצויה כיום בין המדינות הנקיות ממחלת הכלבת ( נכון לסוף 2011).כשלמעשה לא היו דיווחים על המחלה מאז שנות השלושים.
    ריור בחתולים הנו ממצא קליני נפוץ ולא ספציפי( מתאים כאמור בין השאר לחולים בכלבת אך גם לרבים אחרים). לאור עובדות אלו ומאחר ו הדבקה בווירוס מצריכה מעבר של חלקי הוריון בין רוק של חיה נגועה לאזור חשוף בגוף שאינו שלם, הרי שסיכוי ההדבקה הנם נמוכים וכמעט אפסיים. עם זאת, מאחר ואינני רופאה הומנית אני ממליצה לפנות לרופא המשפחה על מנת שיוכל לתת את.דעתו.
    רק בריאות!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

הה
    21/02/2012

תודה רבה על תשובתך המהירה, ניסיתי לחפש חומר באינטרנט אבל כל מה שמצאתי זה שאנשים שמכניסים חיות למדינה צריכים לעבור בדיקות מאוד קפדניות לחיסון לכלבת, מכאן עולה שכנראה הם באמת מקפידים. בנוסף לזה נתקלתי בכתבה שלא נמצא מקרה כלבת כבר מעל שנתיים אבל אין לי מושג מאיזה שנה הכתבה. בכל מקרה, לרנקה זאת עיר גדולה ופתוחה אבל אני מניחה שבאמת אין לי מה לחשוש וסתם הגזמתי. גם בכל מקום מדברים על זה שהריור הוא קצפי מה שלא היה אצל החתול. תודה רבה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו