חתולה בהריון עם גזזת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חתולה בהריון עם גזזת
    אסף
    23/02/2012

שלום,
    לחתולה שלי כנראה יש גזזת, יש לה נקודה קטנה של עור חשוף עם פצע מוגלתי (היא נמצאת אך ורק בבית והיא בעל החיים היחיד, אז לא סביר שהיא נפצעה).
    היא מגרדת את האזור ונושרות לה שערות (קצת יותר מהרגיל).
    בשלושה ימים האחרונים מרחתי לה משחת clotimaderm 1% - פעמיים ביום.
    הבנתי שלא ניתן לתת לה כדורים כיוון שהיא בהריון כמו-כן נקטתי באמצעי זהירות כמו ניקיון יסודי וחיטוי הבית באקונומיקה...
    היא עומדת להמליט בשבועיים הקרובים ורציתי לדעת אם יש עוד משהו שניתן לעשות כדי לשמור על בריאותה ולמנוע הידבקות של הגורים.
    תודה מראש,
    אסף

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חתולה בהריון עם גזזת

הוספת תגובה

• חתולה בהריון עם גזזת - תגובה

ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור
    24/02/2012

שלום אסף,
    האם נעשה אבחון מסודר? "גזזת" הנה למעשה מחלת עור על רקע גורם פטרתי (דרמטופיט), בעוד שהלקות אותה אתה מתאר עשויה להתאים ללקויות עור על רקע גורמים שונים (טפילים אחרים, אלרגיות וגירוד משני וכו'). האם מטופלת כנגד פרעושים?
    בכל מקרה באם אכן מדובר בדרמטופיטים הרי שיש סיכוי להדבקה גם לבעלי חיים אחרים וגם לבני אדם ומכאן החשיבות לאבחן. טיפול ססטמי לאחר אבחנה אינו ניתן לחתולות הרות בשל הסכנה לעובר אך ניתן להוסיף טיפול בשמפו מתאים.
    אני שוב מדגישה את חשיבות האבחון והצורך בטיפול מתאים!!!
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

אסף
    26/02/2012

תודה רבה, עזרת לי מאוד!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו