מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דחוף- חתול עם הקאותדנה19/03/2012
שלום,
החתול שלי לא מרגיש טוב כבר שבוע. הכל התחיל ביום ראשון שעבר כאשר הוא התחיל להקיא ולא הפסיק להקיא במשך 24 שעות. ביום שלישי שעבר לקחנו אותו לוטרינר ושם הבנו שככל הנראה הוא הורעל מצמח חדש שהיה לנו בבית והוא אינו הפסיק לאכול אותו. הוטרינר בדק אודות הצמח ואכן הצמח התברר כרעיל.
בשלב הזה הרדימו את החתול ועשו לו בדיקות דם ועירוי להחדרת נוזלים, אנטיביוטיקה (כיוון שבדיקות הדם הראו קצת דלקתיות) והחדירו לו גם פחם על מנת לספוג את הרעלים.
לאחר מכן לקחנו אותו הביתה בתקווה שהחתול יחלים וירגיש יותר טוב. קיבלנו אוכל רטוב המיוחד לבעיות מעיים, אך החתול לא הסכים בשום אופן לאכול. אז לאחר יום קנינו עבורו אוכל מגרה וכדור מעורר תאבון. כמובן שלא הצלחנו להביא לו את הכדור. הצלחתי להאכיל אותו בכוח בטיפונת אוכל, אבל הדבר גרם לו להקאה (בשלב הזה הוא הקיא בעיקר את הפחם). מכיוון והחתול לא אכל יומיים לקחנו אותו כמובן שוב לוטרינר מחשש שיפתח שומן בכבד. שוב עשו לו בדיקות דם והבדיקות יצאו בסדר מבחינת הכבד, אך הראו חוסר באשלגן. החתול שוב הורדם וקיבל עירוי, כאשר הביאו לו אשלגן, נוזלים והחדירו לו גם מזון וכדור מעורר תאבון. בנוסף עשו לו חוקן. לאחר האשפוז האחרון החתול התחיל לאכול,שמחנו וחשבנו שמצבו משתפר, אך לאחר יום בו אכל הפסיק לאכול ושתה מעט ואז הקיא 3 פעמים. לאחר ההקאות הוא שתה קצת, אך כעת אינו שותה. אינו אוכל גם מאתמול.
מצטערת שכתבתי כל כך הרבה, אבל כפי שרואים התהליך שעברנו היה ארוך וקשה.אנחנו מאוד מודאגים. המצב נראה לי קצת מוזר,ואני לא מבינה איך לא השתפר לאחר כל התרופות והאינפוזיה שקיבל.
אשמח לחוות דעת נוספת ולהארת התמונה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שם הצמח שהחתול אכל
דנה19/03/2012הורטנזיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף- חתול עם הקאות - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור21/03/2012שלום דנה,
צר לי לשמוע על חתולך. לא ציינת את גילו והאם בריא בדר"כ .הרעלה כתוצאה מהצמח hydrangea/hortensia תלויה, כמו כל הרעלה, בכמות החומר הפעיל שנאכל (כתלות בכמותו ובחלק הצמח שנאכל- תפרחת/עלים/פרי וכו). הצמח מכיל חומר שקרוי גליקוזיד ציאנוגני (גורם לנזק לתהליכי חמצון של התאים בגוף בעל החיים) שהשפעותיו לרוב הנן דכאון, שלשולים והקאות. במינונים גבוהים התופעות הציאנידיות יגרמו לרוב לסימני מערכת עיכול (ולא סימנים ישירים של הרעלת ציאניד קלאסית). לפיכך הטיפול אותו אנו נותנים במצבים בהם החומר הטוקסי כבר עבר את הקיבה (לאחר 4 שעות מאכילתו) כולל טיפול סימפטומטי: נוזלים, מלחים, תרופות בעלי יכולת של ספיחה במערכת העיכול, נוגדי בחילה וכו'. במצבים אלו אנו אכן עורכים בדיקות דם מלאות בכדי לברר האם יש נזק למערכות נוספות ובודקים האם קיימת השפעה על ספירת הדם (חשוב לדוגמא גם לבדוק את המבנה של כדוריות הדם האדומות ששינוי בהן עשוי להצביע על פגיעות בהן וללמדנו על גודל הנזק). על פי תיאור המצב נראה כי חתולך זקוק להמשך אשפוז עם נוזלים ואלקטרוליטים וכן המשך ניטור, בעיקר של מערכת העיכול (אם איו שיפור מומלץ לערוך אולטרסאונד בטני). פעמים רבות הנזקים החמצוניים וכן הנזק המשני (חתולים שמנים נוטים יותר לסיבוכי "השתמנות כבד" - סימפטום אותו ציינת בדברייך) עשויים להאריך את זמן התופעות הקליניות ומצריכים המשך טיפול הדוק.
אשמח אם תמשיכי ותעדכני אותי במצבו של חתולך!
החלמה מהירה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף-חתול עם הקאות- המשך טיפול
דנה23/03/2012שלום ד''ר נטע-לי,
אני מודה לך שענית לי על ההודעה.
החתול שלי כבן שנתיים ובדר"כ הוא בריא.הוא אכל מהצמח במשך כשבוע וחצי (לא ידענו שהצמח רעיל), ואכל מהעלים.
לאחר שרשמתי את ההודעה הראשונה לקחנו אותו לאשפוז נוסף ובו הוא קיבל אינפוזיה, החדרת מזון ונוזלים,תרופות נגד בחילות והקאות,אנטיביוטיקה ופחם נוזלי לניקוי הרעלים (את הפחם הוא שילשל במרפאה). לאחר יום וחצי החזרנו אותו הביתה,לפני חזרתו הביתה הוטרינר החדיר לו שק נוזלים, על מנת לספק לו נוזלים לעוד 8 שעות.
ביום רביעי בערב כשחזר הביתה אכל מעט אוכל וגם אתמול הוא אכל כמות קטנה. אך בערב שוב התחילו לו בחילות ובמהלך הלילה והבוקר הקיא 3 פעמים, למרות שכעת הקיא בכמות קטנה יותר מבעבר. מאז אתמול בערב הוא לא שותה ואוכל, למרות הבחילות הוא קצת ניקה את עצמו היום.
האם לדעתך יש צורך בעוד אינפוזיה? מה אפשר לעשות עם הבחילות?
אשמח לשמוע את דעתך
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)