עקיצת קרצייה - דחוףףף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עקיצת קרצייה - דחוףףף
    ליאל
    16/05/2012

שלום
    היום מצאתי אצל הכלבה שלי (בת 7) קרצייה בסמוך לאוזן שלה, הוצאתי את הקרצייה בקלות (הקרצייה לא הייתה נפוחה כלל) הבעיה היא במקום העקיצה ישנה נפיחות- בגודל של עקיצת יתוש רגילה אך נפוחה מאוד!!!) חשוב לציין שמסביב לנפיחות המרוכזת הזו אין אדמומיות או סימן כלשהו !!!.

שמתי לה אלכוהול ומשחה אנטיביוטית שהיתה בבית .
    היא לא מראה סימנים של מחלה או אדישות או עייפות כלשהי....

אני מפחדת שיתפתח זיהום!!!

מה עליי לעשות? איך לטפל בעקיצה?

תודה רבה ליאל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עקיצת קרצייה - דחוףףף

הוספת תגובה

• עקיצת קרצייה - דחוףףף - תגובה

ד''ר סמדר טל
    17/05/2012

שלום ליאל.
    ראשית, טוב עשית שהוצאת את קרציה. חשוב לשמור שלא יהיו על הכלב קרציות ופרעושים שיכולים להעביר מחלות וטפילים. לכן מומלץ למנוע קרציות מלכתחילה ע"י תכשירים כמו אמפולות או קולר איכותי. בנוגע לעקיצה שאת מתארת - הקרציה מפרישה במקום העקיצה חומרים אשר יוצרים גירוי מקומי ולעיתים אפילו תגובה אלרגית, בעיקר בכלבים שרגישים לרוק הקרציה סביר כי המקום יהיה מעט נפוח ואדמומי. נפיחות ואדמומיות אלה הולכים ופוחתים ואמורים להעלם תוך מס' ימים מרגע הוצאת הקרציה. יחד עם זאת ישנם מקרים בהם גפי-הפה של הקרציה (האיבר בעזרתו הקרציה חודרת לעור וממוצצת דם) נשארים תקועים בעור, דבר העלול לגרום לדלקת מקומית קשה. עקבי אחר מקום העקיצה, אם אין שינוי בנפיחות או שהיא גדלה או מופיעות הפרשות פני לוטרינר.
    רק בריאות!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

ליאל
    17/05/2012

רק שאל הקטנה: אני בינתיים מנקה לה את המקום פעמיים ביום עם אלכוהול ומורחת משחה אנטיביוטית (של בני אדם) המשיך עם זה? או שזה עלול להזיק?

תודה רבה !!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו