מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעלי חיים והריוןמיכל18/05/2012
שלום, אני ובעלי עברנו דירה לא מזמן, סוף סוף עצמאיים ויכולים לקחת בעל חיים,
האופי שלי רק חיכה להזדמנות כזאת כדי לאסוף את חתולי הרחוב שבעולם אבל;
הבעיה היא שאני בהריון, בחודש השביעי.
כל המשפחה מתנגדת, למרות שבסופו של דבר ההחלטה היא שלנו, הם אומרים שגם עם נחסן ונעקר, ונחזיק את החתול רק בבית, עדיין זאת חיה שמפיצה מחלות ומסוכנת לא רק בהריון אלא גם לתינוק בן פחות משלושה חודשים שעדיין לא פיתח מערכת חיסונית חזקה מספיק.
הלב שלי נשבר, אני כל היום מסתכלת על תמונות של בעלי חיים שמחפשים בית מטעם כלביות שונות, חשבנו לקחת גור חתולים שהוא כבר מחוסן ומסורס או מעוקר אבל עכשיו שוב עלתה ההתלבטות ולכן באתי לשאול אתכם, האם זה באמת כה מסוכן? אני מכירה אלף נשים שגידלו בעלי חיים במהלך כל ההריון ולאחריו, ראיתי תמונות של תינוקות בני כמה ימים מתלטפים עם חתולים.
שאלה נוספת היא, שחשבנו אז לשמש אומנה עד לפני הלידה וגם לתת הזדמנות לבעל חיים עד שיימצא בית וגם להנות מחברתו, כמובן שזה נושא מאוד רגיש ועוד לא החלטנו כי אני יודעת שאני אקשר אליו ואחר כך יהיה לי מאוד קשה להיפרד, הבעיה היא שהאומנה היא בדרך כלל או לחתולים חולים, או לחתולים שעברו ניתוח, או לחתולים מאוד צעירים שעוד לא קיבלו חיסונים. אז כאן יש סיכון, לא כך?
על איזה חיסונים אנחנו מדברים חוץ מחיסון כלבת? והחיסון כלבת, יש מועד מסוים לאחר החיסון שעדיף לקחת את החתול כדי להיות בטוחים שהוא בסדר? זותומרת, חתול יכול להידבק בכלבת אבל להיות בתקופת דגירה, ואם הוא יקבל חיסון האם המחלה תיעלם או שהיא עדיין יכולה להתפרץ כעבור זמן מה?
תודה רבה למי שיענה לי! סופשבוע טוב לכולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תענו לי
גבי19/05/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעלי חיים והריון - תגובה
ד''ר סמדר טל20/05/2012מיכל שלום,
ראשית מזל טוב על הריונך ושנית לשאלתך האם ניתן לגדל חיה במהלך ההריון התשובה היא בהחלט כן, אך יש לנקוט במספר אמצעי זהירות.
חשיפה של נשים בהריון שלא נחשפו בעבר לטפיל בשם טוקסופלסמה גנדי , יכולה לסכן בריאותית את העובר. טוקסופלסמה גנדי היא פרוטוזואה שמופרשת בצואת החתול.
מעבר הטפיל מחתול אלינו מתאפשרת רק במידה ואנו באים במגע עם צואה נגועה של חתול (המכילה אאוציסטות) ולאחר מכן מכניסים את ידינו המזוהמות לפה. כלומר עלינו לבלוע את הצורה המדבקת המופרשת על יד החתול בצואה. בנוסף לכך לאחר הפרשת הטפיל על ידי החתול עליו לעבור הבשלה שאורכת כ-24 שעות בכדי להדביק בני אדם במחלה. לכן ניקוי תכוף (לפחות כל יום) של ארגז החול, בנוסף ליישום כפפות בעת ניקוי ארגז החול ושטיפת ידיים יכולים להוריד משמעותית את סיכויי ההדבקה. לאחר ההבשלה הצורה המדבקת של טוקסופלסמה עמידה לאורך זמן ולכן חשוב להיפטר מצואת החתול ומהחול לפח האשפה ולא לפנותם בשירותים או בחצר שם הם עלולים להוות מקור הדבקה הן לאדם והן לחיות אחרות. במידה ואת מוטרדת מעניין זה תוכלי לחכות עד לאחר הלידה.
למעט חיסון הכלבת, חתולים מקבלים חיסון מרובע המגן מפני 3 וירוסים וחיידק אחד הגורמים למחלות בחתולים בלבד. אכן ישנם סכנות במעבר טפילים אחרים כגון פטריה, תולעי מעיים במחייה בקרב חתולים אך כך גם בשליחת הילד לגן יש סיכונים בריאותיים ובמידה ומטפלים בחתול ונוהגים בכללי היגיינה בסיסיים של שטיפת ידיים לאחר מגע עם החתול הסבירות להדבקה נמוכה. חשוב לזכור שגם סביבה סטרילית אינה טובה לילדים שכן חשיפה הדרגתית ומבוקרת לגורמים מזהמים היא המובילה למערכת החיסון מפותחת.
אני עדיין ממליצה לקחת חתול מחוסן ומתולע שכן כך תדעי שהוא היה תחת מעקב רפואי והסבירות למחלות בקרבו יורדת.
המון בהצלחה
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תגובתך
מיכל20/05/2012יש לי רק עוד שאלה, אז מדברייך לגבי החיסונים עולה כי הכלבת היא המחלה היחידה (והמסוכנת באמת) שיכולה לעבור מחתול לאדם, אם אני מאמצת חתול שנמצא באומנה או בהסגר לאחר שנלקח מהרחוב והעבר שלו לא ידוע, גם עם הוא מחוסן, איני יכולה לדעת בוודאות שאינו ננשך והוא אינו נושא את המחלה, אז מה בעצם עושים? האם החיסון מוריד כל חשש או שיש תקופת דגירה ועדיף לחכות?
האם הנגיף טוקסופלסמה מסוכן בכל שלבי ההריון או רק בשליש הראשון? או שזאת שאלה שעדיף להפנות לרופא נשים?
יש עוד צעדי זהירות שאוכל לנקוט?
תודה רבה על תשובתך המפורטת והמהירה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד''ר סמדר טל22/05/2012הי מיכל,
נכון תיאואטית ללא היסטוריה מלאה לא תוכלי לשלול כי החתול ננשך ע"י חיה נגועה אך תקופת הדגירה , מזמן הנשיכה ועד להופעת הסימנים הקליניים בכלבת, נעה בין 6-8 שבועות. ישנם מצבים שתקופת הדגירה קצרה (כשבוע) או ארוכה יותר (עד לשנה)אך אלו יוצאי דופן. אורך תקופת הדגירה נמצא כתלות באתר הנשיכה ומרחקו ממערכת העצבים המרכזית וכמות הוירוס ברוק הנגוע. חשוב לדעת שחיה לא מהווה סכנת הדבקה לאורך כל תקופת הדגירה וכי ברוב המקרים חיה מעבירה את הוירוס ברוק למשך מספר ימים בלבד לפני הצגת סימנים קליניים ( לשם כך נעשה ההסגר של חיות שנשכו חיה אחרת).
על מנת לנקוט במשנה זהירות תוכלי לאמץ חתלתול צעיר בן מספר חודשים, אשר קיבל כבר את סדרת חיסוניו והיה תחת בקרה במהלך תקופה קצרה זו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם נחליט..
מיכל27/05/2012ואם נחליט לא לאמץ חתול רחוב על מנת לנקוט בכל אמצעי הזהירות האפשריים ולדעת שהחתול לא נחשף למחלות כלשהן, איך עושים דבר כזה? אנחנו לא מחפשים חתול גזעי ויקר, רק חתול שנולד וגדל בבית תחת השגחה. איפה מחפשים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם נחליט.. - תגובה
ד''ר סמדר טל29/05/2012מיכל שלום,
יש הרב פרסומים באינטרנט בין היתר תוכלו לחפש ביד 2 (יש מנוע חיפוש של חיות לאימוץ) או דרך עמותות, צער בעלי חיים /S.O.S / גרגרורים שם החתולים נמצאים תחת השגחה או בבית אומן
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

(1).jpg)