מעבר דירה לכמה ימים- לטובת החתול?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעבר דירה לכמה ימים- לטובת החתול?
    מיכל
    27/05/2012

שלום, אני חוזרת אליכם עם שאלה קצת מוזרה.
    החתול שלי בן ה12, לפני כמה שבועות עבר דלקת כבד קשה, היה מאושפז ונכנס בעקבות זה לדיכאון קשה ולא אכל או שתה עד לאחר שקיבל תרופות נוגדות דיכאון.
    כשהיה גור אפשרנו לו לטייל בחוץ עד שנעלם לכמה ימים ונלחצנו והחלטנו שהוא יהיה חתול בית, מאז אותה הפעם סירסנו אותו והוא היה לחתול בית מאושר, הבעיה היא שכעת הוא מפחד מאד מהסביבה שמחוץ לבית, הוא מפחד מאנשים זרים.
    אמי מטפלת בחתול והיא נוסעת בסופשבוע הזה לארבעה ימים, הוא קשור אליה יותר מלכל אחד אחר, במיוחד אחרי שנכנסתי להריון ותדירות הביקורים שלי ירדה לאחת לכמה חודשים. החתול אמנם אוכל עצמאית ומרגיש הרבה יותר טוב אבל אנחנו מאד מתלבטות מה לעשות בימים שהיא תיסע, אין לי אפשרות לבוא להאכיל אותו בכל יום בביתו, היא יכולה לבקש מהשכנה שזרה לחתול ושאנחנו עוד לא בטוחים עם לסמוך עליה, לבוא להאכיל אותו, או שיש אפשרות שאני אקח אותו אלי הביתה לכמה ימים האלה, אני חושבת שהבית שלי יהיה מצוין בעבורו אבל הבעיה שהוא עוד לא היה כאן ואף פעם לא ניסינו דבר כזה, מה עדיף בשבילו? אנחנו רוצים כמה שפחות להכניס אותו לטראומה עכשיו.
    ועוד שאלה, אחרי שהתחיל להרגיש יותר טוב הוא איכשהו הצליח לטפס מבעד לחלון בבית אמי, לתפוס יונה ולאכול אותה. אני בחודשים מתקדמים של הריון ועם אני אקח אותו אלי, הייתי רוצה להיות בטוחה שאין סיכוי שתפס משהו מהאשפוז או מהיונה ויוכל לסכן את העובר שלי, אני יודעת שמבלי בדיקה לא תוכלו להגיד כלום אבל מה דעתכם?

שוב תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מעבר דירה לכמה ימים- לטובת החתול? - תגובה

ד''ר סמדר טל
    31/05/2012

שלום מיכל,
    לגבי שאלתך הראשונה - חתולים בד"כ מרגישים נוח יותר ורגוע יותר בסביבה המוכרת להם, ומעבר לסביבה חדשה אכן יכול לגרום לסטרס רב ביותר, ובמקרה שלכם סטרס כזה הוא מיותר לחתול שכן מדובר בהיעדרות קצרה של אימך. על כן הייתי ממליצה שמישהו יגיע להאכיל אותו ולהחליף לו מים בבית אימך. בנוגע לשאלתך השניה - אם החתול טופל במקום מסודר הסבירות שנדבק שם במחלה כלשהי נמוך (אך תמיד קיים סיכוי כזה). בכל מקרה, אם תנקטי באמצעי הזהירות שפורטו עבורך בתשובות הקודמות הסיכון לך ולעובר נמוך.
    רק בריאות!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו