תופעה מוזרה לאחר עיקור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תופעה מוזרה לאחר עיקור
    טל
    27/05/2012

שלום, עיקרתי את החתולה שלי בצער בעלי חיים לפני 4 שבועות בדיוק. לפני כמה ימים פתאום יצא החוצה מהבטן, מהאזור בו התבצע הניתוח חוט דייג בצבע סגול! החוט קשיח ומחובר לבטן, הוא יצא משני צדדים, כלומר יש לולאה בחוץ, ובתוך הבטן אני לא יודעת מה יש... חוץ מזה אין נפיחות או רגישות במקום, לא נראה שזה מפריע לה, אבל אני חוששת שהחוט יתקע במשהו ויימשך או משהו כזה והיא עלולה להיפצע. ובכלל, זה די מוזר שהחוט יוצא לה ככה מהבטן, לא? הוטרינרית שעשתה את העיקור אמרה שהיא עשתה תפרים פנימיים ולא ציינה שום דבר לגבי חוטים סגולים שיוצאים החוצה פתאום, חודש אחרי... מה אני צריכה לעשות?? תודה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תופעה מוזרה לאחר עיקור

הוספת תגובה

• תופעה מוזרה לאחר עיקור - תגובה

ד''ר סמדר טל
    29/05/2012

טל שלום,
    לאחר עיקור חשוב לוודא שאזור החתך מחלים יפה, איחוי מלא, ללא הפרשות חום ונפיחות. בחוסר איחוי החשש העיקר הוא מזיהום ומיציאת איברי חלל הבטן. לרוב מצב זה ילווה בשינויים בולטים אצל החיה, דיכאון, חום, חוסר אכילה וכו'. האם חתולתך הראתה סימנים אלו.
    קשה להתרשם ולקבוע באופן מוחלט על סמך תמונה, אך נראה כי האזור אכן החלים והעור רגוע וכאמור העיקור נעשה לפני חודש, מספיק זמן להחלמת החתך. כיוון שבעת סגירת העור נעשה תפר מוסתר וקצה התפר תמיד נשאר חופשי מתחת לעור, ייתכן וזהו הקצה שהצליח להתרומם. בנוסף לרוב נעשה שימוש בחוט נספג כך שעם הזמן החוט יעבור התמוססות.
    מומלץ לגשת לוטרינר מטפל בכדי לבחון ולקבוע סופית כי אזור החתך אכן החלים בשלמות, בירור עניין השימוש בחוט נספג לעומת בלתי נספג והתייחסות ראוייה לחוט הבולט שכן עלולה להיווצר תגובה עורית סביבו.
    בהצלחה
    ורק בריאות
    דר' סמדר טל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו