קרחת לכלבה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרחת לכלבה
    אורי
    01/06/2012

יש לי חתולה שיש לה גורים אז היא מגנה עליהם מהכלבה שלי.... והכלבה שלי התחילה לנבוח על הגורים והאמא שלהם שרטה אותה שריטה עמוקה וגדולה מעל העין אחרי שהפצע קצת התייבש במתי לה משחה עבר שבוע והכל היה נראה בסדר... לפי כמה ימים ראיתי קרחת ממש קטנה ליד הפצע אז חשבתי שזה יהיה בסדר ויגדל מחדש, הקרחת שלה גדלה ממש וכל הזמן גדלה ואני לא ממש יודעת מה זה
    אם את יודעת מה זה ולמה אז השמח שתגידי לי וגם מה אפשר לעשות כדי שהשיער יגדל מחדש
    תודה רבה!
    אורי :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קרחת לכלבה

הוספת תגובה

• קרחת לכלבה - תגובה

ד''ר סמדר טל
    02/06/2012

אורי שלום,
    בת כמה כלבתך? האם יש לה היסטוריה של בעיות עור? האם כלבתך מגרדת את האזור ? האם הקרחת מוגבלת לאזור השריטה?האם ישנם סימני עור נוספים כשינוי בצבע העור, נפיחות או הפרשות? והאם יש סימנים בקרב החתולים או בני משפחה בבית?
    קרחות יכולות לנבוע ממספר גורמים החל מאלרגיה למזון/פרעושים/גורמים סביבתיים(במצב זה נצפה לגירוד), זיהום חיידקי, נגיעות בטפילים כדמודקס ופטרייה (מצב זה לא בהכרח ילווה בגירוד) וכלה במחלות סיסטמיות כמחלות הורמונאליות ( במצב זה הקרחות צפויות להימצא בשני צידי הגוף באופן סימטרי) . בנוסף ייתכן שבמקרה של כלבתך השריטה היא שהובילה לגירוד חוזר ונשנה ולהופעת הקרחת.
    מומלץ לגשת לוטרינר מטפל על מנת לאבחן את הגורם ולהתאים את הטיפול לממצאים.
    בהצלחה
    ורק בריאות
    דר' סמדר טל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו