שאלה על הדבקה בכלבת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה על הדבקה בכלבת
    דנה
    16/06/2012

שלום
    לפני כיומיים היינו בחנות חיות בכפר טירה ליד כפר סבא, שם מוכרים לרוב דגים, סרטנים, וציוד לאקווריומים וחיות מחמד. בפינה של החנות היו 2 כלובים, אחד עם כלב והשני עם חתול, הם היו 2 גורים מקסימים וכנראה חיפשו מישהו שיקח אותם הביתה, אני לא יודעת בני כמה הם, והם הושיטו לי יד כשהתקרבתי והניחו אותה על היד שלי, הם היו מאד נלהבים, לפי המראה, אבל הם לא נראו הכי בריאים שיש, הפרווה היתה פרועה מאד והם נראו חלשים. בכל מקרה, האם קיים סיכוי להדבקה ממצב כזה? הם לא שרטו אותי, העור שלי נשאר שלם לחלוטין ולא נפצע. התייעצתי עם חובש בטלפון והוא אמר שאין סיבה לדאגה.
    תודה רבה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על הדבקה בכלבת

הוספת תגובה

• עוד משהו קטן...

דנה
    16/06/2012

כמובן, לא ממש הזדמן לי לשטוף ידיים באותו הרגע, ולכן שטפתי אותם בערך אחרי שעה...
    אני אוהבת מאד בעלי חיים, אבל מודאגת כשאני לא מכירה את ההיסטוריה שלהם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד משהו קטן... - תגובה

ד''ר סמדר טל
    17/06/2012

דנה שלום,
    מעבר של נגיף הכלבת דורש נשיכה או מגע של רוק/איבר נגוע באזור בו העור אינו שלם ולכן לא סביר כי נדקבת במחלת הכלבת. בנוסף תקופת הדגירה של כלבת נע בין מספר שבועות עד חודשים מאירוע ההדבקה (כתלות באתר הנשיכה, וריאנט הוירוס וכמות הוירוס) ורק לאחר מכן החיה מהווה גורם סיכון להפצת הוירוס (זהו הזמו הדרוש לוירוס לנדוד מאתר הנשיכה למערכת העצבים המרכזית ומשם לנדוד לאיברים השונים בין היתר לבלוטות הרוק שם קצב ההתרבות מהיר). לכן נהוג לשים חיה בהסגר למשך 10 ימים שכן במידה והוירוס מצוי ברוק הוא כבר הגיע למערכת העצבים המרכזית של החיה ונצפה להתפתחות סימנים קליניים (שינויי התנהגות, ריור מוגבר ואף מוות אקוטי) תוך
    זמן. כיוון שהחיות מצויות בחנות חיות את יכולה לברר עם עובדי החנות אם הופיעו סימנים אצל הכלב או החתול לאחר 10 ימים. אם את עדיין מודאגת תיוועצי עם רופא משפחה.
    רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

דנה
    17/06/2012

שוחחתי עם בעל החנות, והוא אמר שהחיות בריאות, וקיבלו חיסון ראשון שהוא לא כלבת כי הם קטנים מידי אבל בסך הכל בריאים

תודה רבה לך על התשובה המהירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו