מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כלבה רגישה לאוכלMiri26/06/2012
שלום, יש לי כלבת רועה גרמני מעורבת עם שארפאיי (ועוד כמה סוגים),
יש לה קטע מוזר שפתאום היא מתחילה ללקק את הרצפה בטירוף ולנסות להקיא, אני מורידה אותה כשזה קורה והיא אוכלת דשא עד שהיא מקיאה.
הבנתי מהוטרינר שלי שזו בעיה של רגישות לאוכל.
אז ניסיתי כל מיני מזונות. האחרון שבהם זה פרו פלאן סנסיטיב שמכיל ברובו סלמון, המיועד לכלבים עם רגישות, ומשום מה הבעיה רק החמירה.
אני כבר לא יודעת מה לעשות.
האם יש לכם עצה בשבילי? הוטרינר שלי המליץ לי לעבור ליוקונובה דרמטוזיס, והבעיה אמנם נרגעה אבל לא הפסיקה לגמרי. בגלל זה עברתי לפרו פלאן סנסטיב בתקווה לפתור את הבעיה..
אשמח לעצה..
בברכה, מירי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלבה רגישה לאוכל - תגובה
ד''ר סמדר טל26/06/2012מירי שלום,
בת כמה כלבתך? האם יש סימנים נוספים כגון גירוד, ואם כן באילו אזורים? האם התאבון והצרכים תקינים ( משלשלת? שותה ומשתינה כרגיל?) ? ראשית חשוב להקבוע כי הכלבה אכן מקיאה ולא פולטת: האם את רואה כיווצי בטן לפני? מה הכלבה מקיאה (צבע, מרקם)? מה התדירות ההקאות? וכמה זמן הכלבה מקיאה (ימים/שבועות/חודשים) ? אכילת דשא יכולה להביא לגירוי של דופן מערכת העיכול ולכן יש להמנע מכך.
שנית במידה ואכן הכלבה מקיאה ישנם מספר רב של גורמים היכולים להביא לכך, החל מבעיות במערכת העיכול וכלה בבעיות במערכות חיצוניות למערכת העיכול. הבעיות העיקריות שנובעות ממערכת העיכול כוללות רגישות למזון (אבחנה נעשית ע"י מבחן הוקעה: מעבר למזון היפואלרגני כגון דרמטוזיס של יוקנובה והיפואלרגני של רויאל קנין ולאחר חודשיים חזרה למזון הרגיל וזיהוי חזרה של סימנים קליניים) , דלקת בלתי זיהומית במערכת העיכול (inflammatory bowl disease תמיכה במחלה מתאפשרת ע"י שלילת יתר הגורמים ואולטראסאונד אך אבחנה סופית מתקבלת בביופסיה), דלקת זיהומית (לרוב תלווה בצואה שלשולית ותאובחן בבדיקת צואה) , הרעלות (צמחים, תרופות וזבל ההקאות יהיו פתאומיות וישתפרו עם הזמן) גידול (לרוב יופיע בכלבים בגיל מבוגר) גוף זר החוסם באופן חלקי (גם כן ילוו בצואה בלתי תקינה וניתן לאבחון במישוש ואולטראסאונד בטן).
גורמים עיקריים מחוץ למערכת עיכול כוללים דלקת לבלב, מחלת כליה, כבד, ואדיסון. אלו לרוב ילוו בעוד סימנים קליניים וניתנים לשלילה/אישוש בעיקר ע"י בדיקות דם מלאות.
על מנת לשלול את הגורמים הללו יש לגשת לוטרינר מטפל לעריכת הבדיקות שפורטו להלן והתאמת הטיפול לממצאים.
בהצלחה
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה!! אז ככה:
Miri26/06/2012הכלבה כבר בת 9, וכן יש היא מתגרדת המוןןן, זה מגיע למצב שהיא ממש מגרדת אזור מסויים עד שהיא מגיעה ממש לבשר.
התאבון והצרכים שלה תקינים לחלוטין, היא שותה ואוכלת בסדר גמור.
הצואה שלה קשה והיא לא משלשלת, למרות שעכשיו שאני חושבת על זה.. לפעמים פעם ב.. יש לה שלשול קשה (שלשלה פעמיים-שלוש בכל הבית כשלא הייתי בבית)
מאז שעברתי איתה לאוכל של הפרו פלאן (חמישה ימים) היא מקיאה כמעט כל יום בבוקר. אתמול יצא לה קיא עם המון ריר, ובד"כ היא פשוט מקיאה את הדשא שהיא אוכלת באטרף, ורק פעם אחת הקיאה את האוכל עצמו. היום באופן מפתיע היא קיבלה שוב את הטירוף הזה של הליקוק רצפה, הורדתי אותה ואכלה דשא, אבל לא הקיאה אותו הפעם....
היא מקיאה בצורה כזו שמכווצת את הבטן כן...
האכלתי אותה כמעט 3 חודשים ביוקונובה דרמטוזיס, והבעיה נרגעה אבל לא נפסקה לגמרי, (הקיאה אחת לכמה שבועות-חודשים).
עליי לציין שהיא לא אוכלת זבל מהרחוב, היא אוכלת את הדשא כשיש לה כאבי בטן ואני מאפשרת לה כי אי אפשר שלה (נראה שזה עוזר לה).
הכלבה עברה בדיקת דם אצל הוטרינר שלי ואמרו לי שהכל בסדר..
אני שוקלת להגיע אליכם מחר בבוקר, כדי שתאבחנו אותה, יש אפשרות להתכתב איתך במייל או בSMS ולקבוע מאחר ואני חירשת?..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)