הכלבה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הכלבה
    לי
    17/07/2012

שלום. לפני כחודשיים אימצנו לחיקנו כלבה מקסימה. גילה עומד על 4 חודשים פלוס מינוס.
    הכלבה שהתה אצלנו במשך חודשיים,טופלה בטיפול מסור ואהוב.
    במשך השבועיים האחרונים לחייה, פנייה של הכלבה התנפחו,העיניים היו אדמומיות והתנפחו גם הן, והיא ריירה קצת והתגרדה באיזור הפנים. כאשר הלכנו לוטרינר המקומי הוא לא היה ולכן התקשרנו למספר שלו,התייעצנו והוא אמר לנו לתת לה כדור נגד אלרגיה. לאחר השיחה שאלנו אם זה הכל והוא אמר שכן.
    אכן ירדה הנפיחות וחשבנו שהכדור פתר את הבעיה. היא הייתה מקפצת ושמחה כמו תמיד.
    לאחר שבוע קרה שוב המקרה,שוב נתנו לה את הכדור ושוב היא הרגישה בסדר.רגילה,מקפצת,שמחה...
    הכלבה חונכה אצלנו לא לחרבן,לא להשתין ולא כלום. יום לפני היום האחרון לחייה לא יכלה לשלוט בצרכייה ועשתה אותם בבית. גם יום לפני המקרה הכואב והנורא היא הייתה רגילה שמחה ומאושרת.לא הראתה סימן שמשהו כואב לה, לא הייתה ישנונית ומדוכאת.
    בוקר לאחר - מכן , שקמתי לבדוק מה איתה,ראיתי שהיא מתה. לקחו אותה ובדקו אותה לכלבת אך זו לא הייתה הבעיה. לא הסכימו לבדוק מהי סיבת המוות.
    אז רציני לשאול אותך מה את חושבת שהייתה הבעיה אצלה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הכלבה

הוספת תגובה

• הכלבה - תגובה

ד''ר סמדר טל
    18/07/2012

לי שלום,
    ראשית צר לי לשמוע על מות הכלבה ואני מקווה שאינכם מרגישים כי ידכם בדבר.
    האם היו סימנים נוספים כקשיי נשימה, שיעול, הקאות/פלטות או שלשולים? היכן הכלבה הוחזקה בבית או חצר? האם ייתכן והיא הוכשה על ידי נחש?
    מאוד קשה לקבוע אם סיבת המוות קשורה לשתי אפיזודות של הנפיחות הפתאומית בפנים או שמא יש גורם אחר שהביא לכך. האם האפיזודה השנייה הופיעה בקרבה למותה?
    נפיחות פתאומית של הפנים יכולה לנבוע ממספר גורמים כתגובה אלרגית לעקיצה של חרק (דבורה, עכביש) או עקב הכשת נחש והיא לעיתים מלווה בנפיחות (בצקת) של אזור בית הבליעה ולכן יכולה להוות סכנת חיים... כדור נגד אלרגיה( אני מניחה שהכוונה לאנטיהיסטמין) אכן יכול לעזור בהורדת הנפיחות אך עדיין חשוב לגשת לוטרינר לוודא כי דרכי האוויר פתוחות. בנוסף ישנה אפשרות של שוק אנאפילקטי שנובע משחרור פתאומי של מדיאטורי דלקת עקב רגישות יתר ולכך יש השלכות כלליות כגון הרחבת כלי דם ועלייה בחדירותם אשר עלולות להביא למוות פתאומי ללא טיפול מיידי ואינטנסיבי.
    חשוב להבין כי ייתכן והכלבה נפטרה מגורם אחר כמחלה גנטית או תולעת הפארק שלעיתים גורמת למפרצת באבי העורקים ולמוות פתאומי וללא נתיחה לאחר המוות לא ניתן יהיה לדעת.
    מצטערת על אבדנכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו