חתולים ארנבים ותוכים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חתולים ארנבים ותוכים
    נעמה
    22/02/2008

וטרינריות יקרות,
    ראשית,בתור "חולת חיות" שכמותי הייתי רוצה להגיד כמה שאני מעריכה את הוטרינרים ואת עבודתם,יישר כוח!
    שנית,אם תוכלו לענות לי על השאלות הבאות:
    1)איך ניתן לדעת אם לארנבים יש חום?האם הם יכולים לחלות מלינה בכלוב שבחצר כשקר בלילה?
    2)האם ניתן למנוע היריון אצל חתולה ע"י גלולות,ולא דווקא דרך ניתוח מסוכן?
    3)יש לנו תוכי קוקטייל זכר מבוגר למעלה משנתיים.מאז שאבי לכד אותו במפעל ושטף אותו(כי היה מכוסה בחומר דביק שחור)קיים אצלו איזור קרח באזור בית החזה,בצוואר ובבטן.ניסינו טיפול מונע נגד קרציות(או פשפשים,אינני זוכרת מה זה היה),נתנו ויטמינים,ואפילו הבאנו לו בת זוג שלא יהיה בודד ועצבני,כי הוא באמת נראה לנו מדוכא.למרות זאת,הוא עדיין קירח חלקית ונראה עלוב.אגב,אני לא רואה אותו אף פעם תולש נוצות.

מה ניתן לעשות?האם גורלו להישאר מתקרח לנצח?

תודה מראש....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חתולים ארנבים ותוכים

הוספת תגובה

• אלונה

ד''ר סמדר טל
    24/02/2008

תשובות:
    לגבי שאלה 1 ו3 הייתי שואלת בפורום שבו עונים מומחים לציפורים חיות אקזוטיות ונברנים בכדי לקבל תשובה מלאה.

לגבי מניעת הריון בחתולה- ודאי שניתן לתת גלולות ובמשך שנים זה מה שהיו עושים - אלא שהמחיר כבד- גלולות למניעת הריון גורמות באחוז מאוד גבוה לסרטני פטמות ולדלקות רחם- מצבים שהינם מסוכנים בהרבה מניתוח עיקור שכאשר הוא נעשה בחתולה שנבדקה ונמצאה בריאה- רמת הסיכון מאוד נמוכה.

לכן - ההמלצה החמה הינה על עיקור ולא מתן תרופות

רק בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו