מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לכלב שלי נפל שן קדמית השנייהמתנדנדתחובב20/09/2012
היי
היום שיחקתי עם הכלב שלי (הכלב בן 5 וקצת מהסוג דוברמן ננסי או פינצר דוברמן)
באמצע ראיתי שחסרה לו שן קדמית והשנייה מתנדנדת ..
אני לא יודע מתי זה קרה אולי כשהורדתי אותו למטה הוא קיבל מכה ואולי זה בכלל מבעיה בשיניים..אני ממש מבקש את עזרתכם:
1.מה אני יכול לתת לו לאכול?(האוכל שלו קשה ואני מפחד שהשן החלשה שלו תיפול גם)
2.אם אני אמצא את השן זה יכול לעזור ?יוכלו להחזיר לו אותה?
תודה לעוזרים :(
נ.ב
מצורפת תמונה של הכלב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכלב שלי נפל שן קדמית השנייהמתנדנדת - תגובה
ד''ר סמדר טל21/09/2012חובב שלום,
מה מצב הפה של כלבך מבחינת דלקת חניכיים , נסיגת שורש,ריח מהפה ואבן שן? האם הוא אוכל כרגיל או מראה סימני כאב?
לגזעים קטנים, ביניהם פינצ'רים, יש נטייה גבוהה יותר להצטברות של אבן שן ולכן ייתכן כי השן נפלה עקב מצב הפה. עם זאת לא ניתן לשלול טראומה.
לשאלתך הראשונה במידה והבעיה רק בשיניים הקדמיות ניתן לתת את האוכל הרגיל שכן השיניים הקדמיות לא משמשות לטחינת האוכל אלא רק לתפיסתו , שימוש שלא בא לידי ביטוי בסביבה הביתית (אלא משמש לתפיסת טרף וקריעה של נתחים בטבע). במידה והוא מראה סימני כאב ניתן להוסיף מים פושרים למזון היבש לריכוך.
לשאלתך השנייה אין טעם במציאת השן השבורה שכן לא ניתן להחזירה למקום ושוב תפקידה בחיי הכלב שולי.
מומלץ לגשת לוטרינר מטפל להערכת מצב הפה והמשך טיפול בהתאם לממצאים.
במידה ואכן כלבך סובל מבעית שיניים מומלץ ,לאחר ניקוי שיניים מקצועי ע"י וטרינר , לשמר את המצב ע"י צחצוח שיניים 4-7 פעמים בשבוע. יש להשתמש במשחת שיניים יעודית לכלבים ומברשת שיניים רכה (לכלבים או ילדים). חשוב לדעת שצחצוח לא יוריד אבן שן קיימת אלא ימנע הצטברות של אבן שן חדשה.
בהצלחה
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)