מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא אוכל ולא שותהמיה גרינברג04/10/2012
שלום רב , החתול שלי כבן 10 חודשים, כבר כמה ימים לא אוכל ולא שותה .
השכנים שלנו בחו"ל והם ביקשו ממני לטפל בכלבה שלהם כגון לתת לה מים לתת לה לאכול לטייל איתה ולהקנות לה צומת לב , החתול שלי הולך אחרי לשם ואני חוששת שהוא אוכל מהאוכל שלה ושותה מהמים שלה אבל יש אפשרות נוספת כי יש לנו עוד שכנה ממולנו שמאכילה חתולי רחוב אז אולי הוא אוכל משאריות האוכל שהיא נותנת .
אני די מודאגת כי זה לא בריא לחתולים לאכול אוכל של כלבים וגם לא שאריות מזון אני לא יודעת כבר איך אני צריכה לטפל בבעית האכילה שלו.
אני הייתי מאוד שמחה אם היו מיעצים לי מה לעשות אז תודה מראש מיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא אוכל ולא שותה - תגובה
ד''ר סמדר טל06/10/2012מיה שלום,
האם החתול חי רק בבית? האם הוא ניגש לאוכל ומראה עניין בו אך לא אוכל או שמא לא מתעניין בכלל באוכל? האם יש סימנים נוספים כגון ריור מוגבר, שלשולים והקאות, שתיה והשתנה מרובה, שינוי בפרווה, ירידה במשקל ו/או ירידה בחיוניות? האם יש שינויים סביבתיים שעלולים להביא לסטרס של החתול? מה משקל חתולך?
ירידה באכילה יכולה לנבוע ממספר רב של גורמים החל מבעיה מקומית בפה/בית הבליעה ככיבים, דלקת חניכיים, אבן שן רבה, גידולים מקומיים וכו' שמקשה על האכילה (במצב זה החתול ייגש לצלוחית האוכל וירצה לאכול אך לא יצליח) וכלה בבעיה כללית כמחלת כליה, כבד, לבלב, סכרת וגידולים, במצבים אלו לרוב החתול לא ייגש לאוכל וכשמגישים לו ייראה מובחל וישר יסיט את ראשו. בנוסף ישנם חתולים שבעקבות סטרס (נסיעה של בעלים לחו"ל, הכנסת חיה חדשה הביתה, החלפת מזון וכו') מפסיקים לאכול.
הפסקת אכילה בחתולים, מכל סיבה שהיא, עלולה להוביל לסיבוך של השתמנות כבד, הנובע מפירוק של רקמת השומן כמקור אנרגיה והתבססות של השומן העודף בכבד. מצב זה מופיע במיוחד בחתולים שמנים ועלול להוביל לפגיעה תפקודית של הכבד. בנוסף חוסר שתייה עלולה להוביל להתייבשות וגם לכך עלולות להיות השלכות מסכנות חיים.
מומלץ לגשת לוטרינר מטפל לבדיקה ואבחון הגורם הראשוני להפסקת האכילה והשתייה בנוסף להערכת מצב הכבד וטיפול בהתאם לממצאים.
בהצלחה
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטראומטי
מיה גרינברג06/10/2012שלום רב, לשאלתך החתול שלי לא חי בבית. היה לו ריור יום יומיים אבל זה הפסיק .התברר לי כי החתול שלי מפחד שיתקפו אותו כי הוא מראה התעניינות באוכל אבל נזכרתי שלפני שהוא הפסיק לאכול חתול תקף אותו בזמן שהוא אכל ואולי מאז הוא מהסס שזה יקרה בכל פעם שהוא אוכל כי הוא מסתכל לצדדים והוא נראה מפוחד.
לפעמים הוא חוזר לגינה שלנו עם זנב קצת סמור וזה מראה שהוא מפחד.
אמא שלי עוזרת לי ואנחנו מנסות למצוא דרכים לגרום לא לאכול אבל כלום לא קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)