מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גור בן שלושה חודשים מקיאשירה06/10/2012
יש לי גור מסוג מלטז בן שלושה חודשים, לפני כשבועיים הוא הקיא, בנוסף הוא הקיא הרגע ואתמול.. יש לו לפעמים כיווצי בטן והוא משתעל כאילו הוא עומד להקיא.. הוא סיים עם חיסוני משושה אבל עוד לא קיבל כלבת.
הוא די "שואב אבק" ואוכל או לועס ה-כ-ל.. אני משתדלת ממש להוציא לו מהפה כל דבר.
אין שינוי בתאבון שלו, הוא אוכל ורץ ומשחק.
לפני כמה ימים התחלתי לאלף אותו עם חטיפי "ג'ק רול" אולי זה קשור..
ואתמול הייתה פה חתולה בחצר שהוא שיחק איתה, אולי היא שרטה אותו? הוא לא מראה סימנים של גרד בעין או משהו.
בכל מקרה אני אשמח לעזרה, כי ממש לא נעים לי להתקשר לוטרינרית בבוקר יום שבת..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גור בן שלושה חודשים מקיא - תגובה
ד''ר סמדר טל06/10/2012שירז שלום,
האם הוא משלשל? מה הוא מקיא?
הקאות יכולות לנבוע ממספר רב של גורמים החל מגורמים בתוך מערכת העיכול כדלקת מעיים (גסטרואנטריטיס) על רקע הרעלת מזון/זיהום (חיידקי/ויראלי/טפילי)או על רקע סטרילי (IBD), גוף זר, שינויים במנח מערכת עיכול (היפוך קיבה, השתפלות מעי וכו'), אלרגיה למזון וכו' ומגורמים מחוץ למערכת העיכול כמחלת כליה, כבד, לבלב ומחלות אנדוקריניות.
בשל גילו הצעיר, ההיסטוריה שלו (שהוא אוכל שטויות) ומצבו הכללי (תיארת כי הוא שומר על חיוניות) ישנה סבירות גבוהה יותר כי מדובר בגורם בתוך מערכת העיכול כהקאות על רקע השטויות שהוא אוכל. בגורים חשוב לשלול זיהום על רקע ויראלי כפרוו שעלול להוביל סיבוכים אך במצב זה נצפה גם לשלשולים והקאות בתדירות גבוהה.
חשוב לדעת כי הקאות יכולות להביא למצב של התייבשות עקב אובדן נוזלים ולפגיעה בוושט עקב חשיפתה לנוזל החומצי של הקיבה ולכן במידה וההקאות נמשכות מומלץ לגשת לוטרינר מטפל לבדיקה, המשך אבחון לפי הצורך וטיפול בהתאם לממצאים.
בהצלחה
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי סמדר, התגובה ריקה..
שירה06/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)