דחוף ביותר!אימצתי גור חולה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דחוף ביותר!אימצתי גור חולה
    טלי
    12/10/2012

יש לי חתולה בת 6 שנם בבית ולפני כ-4 יום אספתי חתולה בת חודשיים וחצי והלכתי לוטרינר........היא אמרה שאדום שיש לה עלהאף ופה זה הרפס, נתנה אנטיבוטיקה ואמרה לחזור עוד 10 יום ולחסן גם את החתולה השניה שלי.
    אני מביאה לה כל יום אנטביוטיקה ופרוביוטיקה אבל ההרפס גדל קצת ויצאה משם מוגלההתקשרתי אליה והיא אמרה לשים לה פולידין ואז סינטמיצין!אני נורא מפחדת שיקרה משהוא לחתולה בגלל זההיא פעילה וליפעמים מייללת ולא מרגשה טוב בגלל האנטיביוטיקה!האם יכול להיות משהוא חמור שאני חייבת לדאוג לו או שההרפס יעבור לה?. בבקשה זקוקה דחוף לעזרהה
    אני לא מביאה לחתולה הבוגרת שלי להיתקרב לגורה שהיא חללה לא תדבקקקמפחדת שהגורה תמות לי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דחוף ביותר!אימצתי גור חולה - תגובה

ד''ר סמדר טל
    16/10/2012

טלי שלום,
    איזו אנטיביטיקה החתולה מקבלת? מה מצבה הכללי של החתולה, מבחינת תאבון, מצב רוח וחיוניות? האם יש סימנים של פגיעה במערכת הנשימה כגון עיטושים, שיעול והפרשות מהאף ? האם יש לה דלקת עיניים? מה מהות הלקות שנראתה על האף והפה?
    לגורי חתולים יש סבירות גבוהה להידבק בגורמים מזהמים בעיקר וירוסים מסוג הרפס, קליצי, והחיידקים כלמידופיליה פיטאצ'י ומיקופלסמה. אלו גורמים לקומפלקס נשימתי המתבטא לרוב בהתעטשויות, חרחורים, הפרשות מהאף ומהעניים וכיבים בפה (לרוב על רקע קליצי) אך מצב זה עלול להחמיר ולהוביל למצב מסכן חיים עקב התייבשות ודלקת ריאות חריפה מזיהום חיידקי משני.
    מבלי להיכנס לתהליך האבחוני של הוטרינרית, מתן אנטיביוטיקה בחשד להרפס מטרתו בהגנה מפני החיידקים שבקומפלקס(כלמידופיליה ומיקופלסמה) ומפני זיהום משני חיידקי עקב המצב הירוד של החתול הנלחם בוירוס ( אנטיביטיקה הרי לא מטפלת ישירות נגד הוירוסים). האנטביוטיקה המומלצת במצב זה היא דוקסילין(=ויבראמיצין) או אזאניל. מעבר לאנטיביוטיקה חשוב לספק טיפול תומך בחתולה החלשה בהתאם למצבה. הטיפול התומך כולל תזונה מתאימה לגורי חתולים, נוזלים במידה והיא מיובשת, מעקב אחר טמפרטורה ואספקת מקור חימום במידה והיא קרה, ניקוי ההפרשות מהעיניים והאף, מרחיבי ברונכים וכן הלאה. בנוסף, כמו בבני אדם, זיהום ויראלי יכול להחמיר לדלקת ריאות חריפה ולכן מומלץ לבצע מעקבים אצל וטרינר מטפל במידה ולא חל שיפור ו/או נראים סימנים של קשיי נשימה. בנוסף במידה והחתולה לא משתפרת מומלץ לשלול נגיעות בוירוסים נוספים כגון FIV ו-FELV אשר גורמים לדיכוי חיסוני.
    בהצלחה
    ורק בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו