הדבקת אדם בקמפילובקטר על ידי תוכי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הדבקת אדם בקמפילובקטר על ידי תוכי
    שי
    21/10/2012

מאחר ונדבקתי בחיידק קמפילובקטר פעמיים בפרק זמן של חודש אני חושד שאולי הגורם להדבקה הוא התוכי שלי מסוג ז'אקו. האם זה הגיוני? אם כן איך אפשר לבדוק או לטפל בתוכי כדי למנוע הדבקה נוספת שלי או של שאר בני הבית?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הדבקת אדם בקמפילובקטר על ידי תוכי - תגובה

ד''ר נוית גרינברג וידבסקי
    23/10/2012

שלום שי,
    קמפילובקטר הוא אכן חיידק זואונוטי (כלומר חיידק שיכול לעבור מבעלי חיים לאדם ולגרום למחלה). הוא יושב ומתרבה במעי של בעלי החיים, בד"כ בעופות וציפורים (וגם תוכים ביניהם) וההדבקה לאדם ולבעלי חיים אחרים נעשית ע"י אכילת מזון נגוע בצואת העוף או שתיית מים מזוהמים. עופות וציפורים לא תמיד מראים סימנים קליניים של המחלה, אך אם כן היא יכולה להיות קטלנית.
    אם אתה חושד כי התוכי הוא מקור ההדבקה ראשית הייתי ממליצה לנקוט באמצעי זהירות למניעת הדבקה: לרחוץ היטב ידיים במים וסבון לאחר כל מגע ומשחק איתו ועם כלי האוכל והכלוב שלו, לוודא כי הכלוב רחוק ממזון וכלי אוכל ומים. שנית מומלץ לגשת עם התוכי לוטרינר המתמחה בציפורים/חיות אקזוטיות ע"מ לבדוק אותו ולקחת תרבית.
    רק בריאות!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו