רעד וחוסר אנרגיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רעד וחוסר אנרגיה
    יוסי
    30/11/2012

שלום,
    הכלב שלי פינצר מעורב בן כ 12 תמיד היה אנרגי וקופצני לאחרונה (מיום שלישי)הוא כל הזמן רועד במצב עם הזנב בין הרגליים,חסר אנרגיה ולא נובח.
    העלתי השערה שאולי קר לו ולכן אני כל הזמן דואג שהוא יהיה מכוסה.
    יש לציין שלפני כחודש להערך הוא קיבל התקף פירקוסים,לא שלט על היציאות ויצא לו קצף מהפה אך לאחר 2 דק הוא חזר למצב הנורמלי.
    הוטרינרית טענה שזה אפילפסיה או אירוע מוחי. נתנה לו זריקה ו5 כדורי פנוברביטון שמתוכם הוא בלע אחד.
    כרגע אני לא יודע מה לעשות ואני מרגיש חסר אונים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רעד וחוסר אנרגיה

הוספת תגובה

• רעד וחוסר אנרגיה - תגובה

ד''ר סמדר טל
    02/12/2012

יוסי שלום,
    האם ייתכן והעויתות נבעו מהרעלה? האם הוא עבר טראומה, כדריסה, בסמוך לאפיזודת הפרכוסים או בעברו הרחוק יותר ? האם הוא עבר בדיקות דם לאחרונה? האם הוא הולך באופן תקין? האם היה עוד אירוע של עויתות ? האם הוא רואה כרגיל? האם יש סימנים עצביים נוספים כגון הליכה חסרת מטרה בבית, ליקוק או דחיפת הראש לפינות והליכה בסיבובים? איך התאבון והצרכים שלו? האם הוא מקיא או משלשל? האם הוא שותה ומשתין כרגיל או יותר/פחות?
    עויתות יכולות לנבוע ממספר רב של גורמים החל מגורמים בתוך המוח, כשבץ, גידול ודלקת וכלה בגורמים מחוץ למוח כהרעלה, מחלת כליה, כבד, רמת סוכר נמוכה וחוסר איזון מלחים בדם. ( בכלבים צעירים לאחר שלילת גורמים אלו יש ישות נוספת הנקראית אפילפסיה אידיופאטית אך זו פחות סבירה בכלב מבוגר).לעומת עויתות סימני הרעד, זנב בין הרגליים וירידה ברמת הפעילות, אינם ספציפיים ויכולים לנבוע ממספר רב של גורמים החל מתהליך דלקתי, גידולי וכלה בכאב ממקור אורטופדי (מפרקי, עצמות ארוכות).
    בכלב מבוגר עם היסטוריה של עווית חשוב לבצע בדיקה פיסיקאלית מלאה בנוסף לבדיקה אורטופדית ונוירולוגית (בשל היסטורית העויתות) ולאחר מכן לבצע בדיקות דם ושתן. המשך אבחון (אמצעי הדמיה- צילום ו/או אולטראסאונד וכו') יבחרו בהתאם לממצאים.
    בהצלחה
    ורק בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו