היריון של כלבה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היריון של כלבה
    גיא
    19/12/2012

שלום רב,
    אנחנו מתכננים הרבעה לכלבתנו האהובה מסוג פקינז (מתועדת)
    וברצוני לשאול כמה שאלות בנוגע לנושא מכיוון שאני מאוד מחמיר לבריאות הכלבים שלי והן העתידיים.
    הכלבה אמורה להתייחם תוך זמן קצר ולפי הזמן הכרונולוגי מחצי התאריך מצביע על ינואר.

הכלבה קבלה לפני חודש זריקה (פרזוקוונטל) נגד תולעים,
    האם החומר הנ"ל מותר בעת היריון עצמו?
    האם מותר ואין חשש לפגיעה בעוברים להרביע חודש לאחר מתן הזריקה הנ"ל?

אני נוהג לשטוף את החדר בו נמצאות שתי הכלבות שלי השניה היא גורה מסוג צ'יוואווה, בתדירות גבוהה. אתמול הגזמתי עם האקונומיקה עד כדי שאני לא יכולתי לנשום ולפקוח עיניים. לאחר האקונומיקה השתמשתי בחומר ניקוי אחר לשטיפת הרצפות.
    אני מרגיש עדיין שנותרו שיירי אקונומיקה בחלל החדר וברצפה ולכן בלילה הרגשתי צורך להעביר את הכלבות לחדר אחר לכמה ימים.
    האם נהגתי נכון?
    או שדאגותיי מיותרות?
    האם בעת היריון כלבת הפקינז להימנע משטיפה עם אקונומיקה בכלל ?
    או שאין חשש
    אודה על תשובותיכם בהקדם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היריון של כלבה

הוספת תגובה

• היריון של כלבה - תגובה

ד''ר נוית גרינברג וידבסקי
    27/12/2012

שלום גיא,
    פרזיקוונטל הוא חומר טיפולי שאינו נשאר זמן רב בגוף (לאחר כ-3 שעות מחצית מהחומר עובר מטבוליזם ומתפנה) כך שלאחר חודש אין שאריות של החומר בגוף.
    בנוגע לניקוי באקונומיקה - יש לזכור שאקונומיקה הוא חומר רעיל לבעלי חיים כשם שהוא רעיל לנו, ועל אחת כמה וכמה לגזעים קטנים כשלך, חשוב לזכור שבעלי חיים הולכים על ארבע והפה והאף שלהם קרובים מאוד לקרקע, כך שאדי הכלור מהרצפה עלולים מאוד לפגוע במערכת הנשימה שלהם. אם ברצונך לשמור על נקיון, מים וסבון בהחלט מספיקים, נקיון כללי בכלור מדי פעם אפשרי אך יש לדאוג לאוורור מספק של המקום לפני שהכלבות חוזרות לשהות בו.
    רק בריאות!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ושאלה נוספת

גיא
    29/12/2012

הכלבות ישנו באותו יום בחדר אחר
    אך משהגורה לא הסתגלה למקום החדש נאלצתי להחזיר את שתי הכלבות לחדר שנשטף יום קודם עם האקונומיקה
    מה בדיוק יכול להיגרם להן?
    הרגשתי שזה בסדר להחזירן ונראה שלא נגרם כל נזק
    האם יש נזקים שאיני יכול לראות תסמינים כתוצאה מכך?
    או שמדובר במשהו חולף במידה והכלב לא חש בטוב עקב האקונומיקה.
    תודה ויום נפלא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ושאלה נוספת - תגובה

ד''ר נוית גרינברג וידבסקי
    30/12/2012

שלום גיא,
    כלור בעיקר רעיל בבליעה אך אדי הכלור יכולים לגרום לפגיעה בשלמות הרירית של דרכי הנשימה, במקרה כזה תראה שיעול ו/או התעטשות. במקרים חמורים מאוד (מאוד לא סביר במקרה של שטיפת חדר) קושי נשימתי.
    ניתן להמנע בקלות מכל אלה ע"י שטיפה טובה במים לאחר הניקוי בכלור ושמירה על איוורור החדר.
    בברכה, ורק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו