מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהשאלה07/03/2008
מצאתי חתולה מקסימה וידידותית.
אי אפשר להכניס אותה הבייתה כי יש לי כלבה, אבל עשינו לה פינה בקומה שלנו בחדר מדרגות עם "מיטה" אוכל ומים ונראה שהיא התרגלה למקום.
למראית עין היא נראית בריאה אבל יש לה יללות מאוד צרודות ולא נשמעות בריאות, בנוסף היא משתעלת מדי פעם, כאילו שהיא עומדת להקיא אך היא לא מקייאה, ובנוסף כשהיא פתוחת את הפה לילל חלק מהפה שלה שחור ולא ורוד.
מה יש לה?
היא נשכה אותי, אני קצת מבוהלת, מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתולה
ד''ר סמדר טל10/03/2008ראשית, "תתחדשו " על החתולה. אם היא אכן ידידותית זה בהחלט יכול להיות תוספת נחמדה למשפחה, גם אם היא גרה בחוץ. אני בטוחה שהיא אסירת תודה על הפינה החמה והמזון.
חתולי רחוב רבים סובלים ממחלות נשימה למיניהן אשר יכולות לבוא לידי ביטוי בשיעול או התעטשויות. באיזו תדירות משתעלת החתולה? האם היא גם מתעטשת? האם יש לה הפרשות מהאף או מהעיניים. במידה והשיעול חוזר על עצמו בתדירות גבוהה או נראה שישנם סימנים נוספים מומלץ לקחת אותה לבדיקה יתכן ויש צורך לתת לה טיפול כלשהו.
לפעמים לחתולים יש מעין שיעול שנשמע כאילו הם עומדים להקיא וזה נובע מכדורי פרווה. חתולים מלקקים את עצמם ללא הרף וחלק מהפרווה נכנסת לפה, בדרך כלל זה עובר במערכת העיכול ויוצא בצואה, אך, לפעמים הם מקיאים את כדורי הפרווה. במידה ומדובר על בעיה של כדורי פרווה ישנם תכשירים אשר ניתן לתת לחתולה ללקק, הם מבוססים על חומר שמנוני אשר עוזר "להחליק" את הפרווה ולהעביר אותו החוצה בצואה.
לחתולים ולכלבים יכול להיות פיגמנטציה בפה, כלומר צבעים שונים של החניכיים, חלקם ורודים חלקם שחורים וישנם בעלי חיים שיש להם גם וגם. איפה ראית שהפה נראה שחור, האם באזור החניכיים,הלשון, השיניים?
לגבי הנשיכה, יש לראות עד כמה הנשיכה עמוקה. במידה ואת מודאגת כדאי ללכת לבדיקה אצל רופא. פה של חתול, גם של חתול בריא אשר גר בבית, עלול להיות מזוהם ולעיתים יש צורך בטיפול אנטיביוטי.
רק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)