שאלה על חיסון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • שאלה על חיסון
    ירון
    12/01/2013

    לפני שנה וחצי אולי טיפה יותר הכלבה שלי חוסנה כנגד כלבת.

    אני יודע שהיינו צריכים לחסן אותה לאחר שנה, אבל רק לפני יומיים חיסנו אותה שוב (אז יצא שהיא חוסנה לאחר שנה וחצי+ מאז החיסון האחרון)

    עכשיו רציתי לשאול אם החיסון החזיק שנה וחצי ואפילו יותר ואין חשש שהיא נדבקה בכלבת?

    ועל הדרך, האם החיסון נגד הכלבת יכול להבטיח שהכלבה תישאר חסינה גם אם חלילה תותקף על ידי כלב נגוע? פשוט הכלבה שלי ממש חברותית, מלקקת כל הזמן, ואני לא מקפיד על לשטוף ידיים וכאלה אחרי הליקוקים שלה אז אני לעיתים חושש להדבק מהמחלה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על חיסון

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • שאלה על חיסון - תגובה

    ד''ר נוית גרינברג וידבסקי
    14/01/2013

    שלום ירון.
    חיסון הכלבת גורם ליצירת נוגדנים כנגד נגיף הכלבת בגוף הכלב (וגם באדם שקיבל חיסון). כמות הנוגדנים שנוצרת ומשך הזמן שהם מצויים בגוף תלויים בסוג החיסון ובחוזק המערכת החיסונית. ברב המקרים הנוגדנים מצויים בגוף בין שנתיים לשלוש שנים. מכיוון שמדובר במחלה מדבקת וקטלנית לבע"ח ולאדם, שאין לה טיפול לאחר הופעת הסימנים הקליניים, ומכיוון שארצנו נגועה בכלבת, החוק קבע כי חובה לחסן כל שנה.
    ההדבקה בכלבת מתרחשת ע"י מגע של רוק מבע"ח שמפריש את הנגיף (כלומר שהוא נגוע במחלה והנגיף כבר הגיע לבלוטות הרוק שלו) ישירות לפצע פתוח טרי או לריריות (כלומר רירית העין, וחלל הפה). על כן ברב הכמעט מוחלט של הפעמים ההדבקה מתרחשת עקב נשיכה/שריטה עמוקה ע"י בע"ח חולה כלבת, והסיכוי להדבק מליקוק הוא נמוך.
    בשל כל האמור לעיל, במידה וכלבתך לא ננשכה או נשרטה ע"י בע"ח חולה כלבת, והיא חוסנה כפי שציינת, הסיכוי שהיא חולת כלבת נמוך ביותר.
    רק בריאות!

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו