האם החתולה שלי מקבלת טיפול נכון?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם החתולה שלי מקבלת טיפול נכון?
    יוליה
    03/02/2013

היי,
    יש לי חתולה סקוטית בת כ3 חדשים ויש לה שלשול. בדיקת מעבדה לצואה הראתה שיש לה:
    coccidia sp.
    campylobacter spp

קיבלתי טיפול מהווטרינר אבל אין שיפור אחרי 8 ימים:
    מעבר לאוכל רפואי של הילס מיוחד לבעיות עיכול
    סירופ אזיטרומיצין 0.4 מל ל5 ימים ואחכ יום כן יום לא
    כדור ורמיס - רבע כדור כל יום לחמישה ימים (עברו 3)

האם הטיפול תואם את האבחנה של הבדיקה?
    האם צריך להמשיך עם האוכל הרפואי?

תודה רבה על עזרתך,
    יוליה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• האם החתולה שלי מקבלת טיפול נכון? - תגובה

ד''ר סמדר טל
    08/02/2013

יוליה שלום,
    האם החתולה בעלת תאבון? האם היא מקיאה?
    מבלי להיכנס לתהליך האיבחוני והמינונים הניתנו (המשתנים כתלות במשקל החתולה וריכוז התרופה) שלשול ע"ר קמפילובקטר וקוקסידיה אמור להגיב לאזיתרומיצין (כנגד הקמפילובקטר) וסולפאדימטוקסים (כנגד הקוקסידיה). לתרופה האחרונה ייתכנו תופעות לוואי בחיות צעירות ולכן ייתכן ולא ניתנה בשלב הראשוני.
    מזון רפואי קל עיכול מהווה הזנה טובה לחיה משלשלת שכן הנעכלות של המזון גבוהה ולכן כל עוד החתולה משלשלת מומלץ להמשיך איתו. חשוב לדעת שהמזון לא מהווה טיפול בגורם לשלשול אלא מקל על מערכת העיכול המאותגרת.
    לשלשול כרוני עלולות להיות השלכות על חיות צעירות כגון התיבשות, תת סוכר, שיבושים במאזן מלחים ואובדן חלבון ולכן במידה והשלשול נמשך יש לגשת לוטרינר מטפל להערכה מחודשת וטיפול בהתאם לממצאים.
    בהצלחה
    ורק בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו