כלבה מתעלפת ומקיאה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כלבה מתעלפת ומקיאה
    שרון
    14/02/2013

שלום שלום,
    הכלבה שלי בת שנה וחצי כמעט, חומה קטנה, כנראה פיצ'רית מעורבת.
    לפני חודש נחלשה פתאום באמצע טיול בחוץ, לא הצליחה לעלות במדרגות הביתה, החניכיים שלה היו לבנים והיא נראתה כאילו עומדת להירדם בעמידה. היא נשכבה על הריצפה חלשה ואחרי מספר דקות קמה והקיאה 6 פעמים לפחות, בהפרשים של מספר דקות.
    הזעקנו וטרינר חרום, עשו לה בדיקת דם, הוטרינרית קבעה שמדובר בשוק והכלבה נבהלה ממשהו מאוד כנראה. ההסבר שלה: ואזוקונסטרקשן. הכלבה קיבלה זריקה נגד הקאות והביתה.
    לאחר מכן המשיכו ההקאות בתדירות של אחת ליומיים-שלושה, והוטרינרית העבירה אותנו למזון רפואי במנות קטנות.
    ביום שישי, לפני שבוע, זה שוב קרה - התעוררתי בבוקר, ראיתי פיפי במרפסת (מה שלא קורה בדרך כלל) והיא מתחבאת מתחת לשולחן, מוזרה. הכנסתי אותה למיטה לידי, והיא מיד ירדה לריצפה. ראיתי שהיא עומדת לעשות קקי (וזה אף פעם לא קורה), ואז נשכבת על הריצפה חלשה, לא מצליחה לעמוד. בדקתי את החניכיים - לבנים לבנים והיא שוב כאילו "נרדמת" והגוף שלה קר. מיד רצנו לוטרינר - בדרך עשתה קקי כשהיא עליי, והקיאה. אצל הוטרינר קיבלה עירוי, עשו לה אולטרסאונד, א.ק.ג. ובדיקות דם.
    הפעם הוטרינרית קבעה - יש לה דלקת בכבד, קיבלנו 2 סוגים של אנטיביוטיקה והביתה.
    הכלבה המשיכה להקיא לפחות פעמיים ביום במהלך הסופ"ש, אז בראשון קיבלנו זריקה להקאות וגם כדורים נגד הקאות לטיפול בבית.

עכשיו אנחנו צריכים לחכות שבועיים כדי לעשות בדיקות דם אחרי האנטיביוטיקה ולראות מה קורה.
    הוטרינרית לא ידעה להסביר את ההתעלפויות והאם הן קשורות לכבד או לא. דיברה על אפשרות של משהו בלב או משהו במוח, אבל היא לא יודעת בודאות.

האם אני צריכה לרוץ עכשיו למומחה כבד? למומחה מוח? לאן הולכים? למי פונים?
    האם לחכות שבועיים לתוצאות, או שזה מסוכן להמתין כל כך הרבה זמן?
    מלחיץ אותי שהוטרינרית לא מכירה את התופעה ולא יודעת להסביר אותה, ואני חוששת מעוד התקף מהסוג הזה במהלך השבועיים הקרובים, ושייגרם לכלבה נזק.

סליחה על החפירה...
    ותודה מראש :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כלבה מתעלפת ומקיאה

הוספת תגובה

• כלבה מתעלפת ומקיאה - תגובה

ד''ר שירה ישפה
    18/02/2013

שרון שלום,

האם ההקאות נמשכות לאורך כל החודש האחרון? או שהייתה תגובה לטיפול האנטיביוטי ונוגד ההקאות? מלבד 2 ההתקפים שציינת, האם היו התקפים אחרים? האם בין הצקף אחד למשנהו היא מתנהגת כרגיל? אוכלת ושותה תקין? האם יש שלשולים? מה היו ממצאי האולטרא סאונד? בדיקות הדם והאק"ג? אשמח אם תעתיקי את התוצאות לכאן שאוכל להסתכל..

תודה
    שירה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו