פצעים על עור הכלבה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פצעים על עור הכלבה
    דינה
    22/02/2013

שלום לכם!
    יש לי כלבה בת 10....ולאחרונה התחילו להופיע אצלה מין מורסות קטנות על העור ...בבוקר כשאני מתעוררת אני רואה שיורד מהם קצת דם. אני מביאה לה מזון פרופלן סלומון. אולי הבעיה באוכל? לפני חודשיים היינו אצל הווטרינר עשינו בדיקות דם והכל היה בסדר אצלה.
    על איזה מזון אתם ממליצים לכלבה מבוגרת?...כי אני קונה לה מזון יקר (פרופלן) ואני רואה שהיא רגישה אליו.

מחכה לתשובתם.
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פצעים על עור הכלבה

הוספת תגובה

• אם זה הופיע לאחר

במקרה קראתי
    22/02/2013

החלפת האוכל סביר שזה מזה ,האם עם האוכל הקודם היה לה טוב ?

למה לא לחזור לאוכל הקודם ?

זה עד שיענו לך ...

ערב נעים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היא כבר כמה שנים עם אותו אוכל...

דינה
    23/02/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז איך "החלטת" שהיא רגישה לאוכל ?..

במקרה קראתי
    23/02/2013

אף על פי שיכולים להיות פתאום רגישים ...

שלא תפספסי משהו אחר כי את חושבת שזה מהאוכל ....

כמו שאמרתי ,נראה מה יענו לך הוטרינרים

חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשה לי להאמין שהאוכל הוא הגורם

שי
    24/02/2013

לתופעה הזו. אני גם משתמש בפרו פלאן סלמון כבר הרבה זמן ולא נתקלתי בתופעה הנ"ל. הייתי פונה לווטרינר ובודק את זה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצעים על עור הכלבה - תגובה

ד''ר נוית גרינברג וידבסקי
    25/02/2013

שלום דינה, וסליחה על התגובה המאוחרת
    מאיזה גזע כלבתך? מתי הופיעו המורסות שאת מתארת? (אני משערת שאת מתכוונת לפצעונים קטנים מלאי מוגלה, הנקראים גם פוסטולות, את יכולה לצרף תמונה) היכן הן ממוקמות בגופה? האם מלבד המורסות שאת מתארת יש נגעים עוריים נוספים (אדמומיות, קשקשים, קרחות וכד') האם נעשה שינוי כלשהו במזון שהיא אוכלת לפני שהופיעו הנגעים העוריים? האם היא קיבלה/מקבלת תרופות כלשהן? האם נחשפה לחומרים כימיים/חומרים אחרים (כגון שמפו חדש)? האם היא גם מתגרדת ואם כן האם הגירוד הופיע לפני המורסות או להפך? באופן כללי פוסטולות יכולות להיווצר מגורמים רבים החל מאלרגיות (לפרעושים, למזון או למשהו אחר באוויר-אטופי), מחלות טפיליות (דמודקס, סקאביאס), בעיות בזקיקי השיער, ניאופלזיות של העור, מחלות אוטואימוניות (כגון פמפיגוס, לופוס ועוד) זיהומים עוריים שיכולים להיות ראשוניים או משניים עקב גירוד או פגיעה אחרת בעור (למשל ע"ר גילוח של הפרווה, טראומה לעור, כוויות ועוד) אם כלבתך מתגרדת היא גורמת לפציעות קטנות בעור שחושפת אותו לזיהומים. הגירוד יכול גם להסביר את הדם שאת רואה. גירוד שהופיע לפני הפצעים מכוון יותר לבעיות אלרגיה/טפילים/זיהומים ועוד ואילו לקויות עוריות שהופיעו לפני הגירוד יכוונו דווקא לבעיות כמו מחלות אוטואימוניות/בעיות בזקיקי השיער/ניאופלזיות ועוד.
    המלצתי היא לגשת לוטרינר המטפל - חשוב לדעת מה קדם למה, באילו לקויות מדובר, היכן הן ממוקמות והאם נעשו שינויים כלשהם לפני שהופיעו הנגעים. מידע זה יכול לתת כיוון כללי במה מדובר, מלבד זאת יש צורך באבחון ע"י לקיחת דגימות להסתכלות מיקרוסקופית (דגימת שיער, משטחי מגע ומגרדים שטחיים ועמוקים) במקרים מסויימים יתכן שיהיה צורך גם בבדיקת דם ובביופסיה של העור.
    בהצלחה!
    ורק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו