טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שני שלום, מי שאמר לך את זה צדק ברמה כלשהיא, אך לא דייק ממש. לתרנגולת יש פתח יחיד באחורי הגוף שנקרא באנגלית "Vent" והוא הפתח החיצוני של חלל הנקרא קלואקה. חלל זה הוא הקצה המשותף שלמערכת המין, השתן והמעי (השתן של התרנגולת איננו נוזלי אלא משחתי). כאשר היא מטילה ביצה, יש הסטה של הרקמות באיזור הקלואקה כך שהיא תצא מבלי "להתלכלך" מהצואה שבקלואקה. כך, שאת מבינה שברמה מסויימת מה שאמרו לך זה נכון - הביצה יוצאת מאותו פתח חיצוני שהצואה יוצאת ממנו, עם זאת, אין עירוב בין השניים והפתח לא נקרא רקטום.
מקווה שעזרתי יש סרטונים ודיאגרמות רבות שמסבירות זאת באינטרנט, פשוט חפשי "how a hen lays eggs" ותראי כמה דיאגרמות חמודות.
בהצלחה, ואין שאלות מוזרות! ידע הוא ידע, ואם לא נשאל לא נדע!! שירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר