כאבים ברגליים אחריות אצל גולדנית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים ברגליים אחריות אצל גולדנית
    gal
    20/04/2013

שלום!
    הכלבה שלי, גולדנית בת 8.5 החלה לסבול לפני שבוע ממה שנראה ככאבים באזור האגן/הרגליים האחוריות. היא מתקשה לקום, לשבת ולשכב. כשמוציאים אותה החוצה המצב מעט יותר טוב. היא יכולה לרוץ ריצה קלה, אולם עדיין רואים שכואב לה ונראה לי שיש לה צליעה קלה.
    לקחתי אותה לוטרינרית. היא העלתה חשד לקדחת קרציות. (הכלבה נחשפה לקרציות 12 ימים לפני שהתחילו הסימפטומים).
    נעשתה בדיקת דם. כמות הטסיות דם שנמצאה הינה 250,000. הרופאה אמרה שזה נמוך אבל עדיין בנורמה. שמ-170,000 זה בלתי תקין. (אני מצרפת את תוצאות דו"ח בדיקת הדם שלה).
    בכל מקרה, היא המליצה להתחיל בטיפול בדוקסילין לקדחת הקרציות. בנוסף, היא רשמה רימדיל פעמיים ביום למשך 8 ימים.
    אני נותנת את הטיפול כבר 4 ימים ולא רואה שיפור בסימפטומים. מדאיג אותי שאולי הבעיה היא ממקור אחר?
    היה אירוע באותו יום שהתחילו הסימפטומים שאוטו עבר ממש בסמוך לכלבה. אולי היתה פגיעה קלה (הייתי רחוקה ולא ראיתי בדיוק מה קרה). אולם, הוטרינרית בדקה את הרגליים האחריות (משכה אותן) ואומרת שאם זאת היתה פגיעה הכלבה היתה צווחת מכאבים.
    חשבתי אולי זאת מחלת אגן תורשתית, כמו שיש לגזע הזה, אבל אם כן, האם זה הגיוני שהסימפטומים יופיעו בבת אחת, במידה כזאת שקשה לה לקום? שאלתי את הוטרינרית אם צריך לעשות צילום של האגן. היא אמרה שבינתיים לא.
    אשמח לקבל את המלצתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאבים ברגליים אחריות אצל גולדנית - תגובה

ד''ר סמדר טל
    21/04/2013

גל שלום,
    האם הכלבה מענטזת בהליכה? האם יש שינוי בריצה? האם יש שינויים נוספים מבחינת תאבון, מצב רוח וצרכים? האם יש שינוי בשתיה ובהשתנה? האם היו ממצאים בבדיקה הפיסיקאלית שתמכו בקדחת הקרצית (קשרי לימפה מוגדלים, חום וכן הלאה)? האם הכאב נובע מרגל אחת או שתיהן? האם הכאב מוקם באגן?
    כאב ממקור האגן בגזעים גדולים ,שמודגש במעבר בין הקימה להליכה, אכן מחשיד לדלקת פרקים כרונית (DJD) אך הוא יכול לנבוע מגורמים נוספים כגון טראומה (ייתכן והמכה הקלה ככל שתהיה הובילה לנזק), גידול, פריקות וכן הלאה. חשוב לאבחן את מקור הכאב : מפרק, עצב, שריר או עצמות ולהמשיך את האיבחון בהתאם.
    במידה ולא יחול שיפור מומלץ להמשיך איבחון בצילום. חשוב לדעת שצילומי אגן לאיבחון דלקת פרקים כרונית לעיתים דורשים טשטוש ואף הרדמה שכן המנח הדרוש (שכיבה על הגב ומשיכת שתי הרגליים האחוריות) כואב לכלב.
    דלקת פרקים כרונית באגן נובעת ממבנה לקוי במפרק בין עצם הירך לעצמות האגן, למרות שזהו תהליך כרוני שמחמיר עם הזמן, לעיתים הצליעה/כאב מופיע באופן פתאומי. הטיפול במצב זה מתחלק לטיפול רפואי (שמרני) וטיפול כירורגי. טיפול רפואי כולל שמירה על משקל תקין (שכן יתר משקל מעמיס על המפרק הפגום), פעילות ספורטיבית קבועה אך מתונה (על מנת לחזק את השרירים באזור בכדי שיקלו על העומס על המפרק) ובמשברים (כאשר יש צליעה או כאב אקוטי) תרופות אנטידלקתיות לתקופה של שבועיים לפחות (חשוב לדעת שלאלו עלולות להיות תופעות לוואי של כיבים במערכת העיכול ולכן בעת הופעה שלשולים או הקאות עם דם יש לדווח לוטרינר מטפל). ניתן להוסיף תוספי מזון כקוזקווין (העוזרים לשיקום הסחוס) ואומגה 3 (אנטידלקתי) המצוי במזון הרפואי לדלקות פרקים. טיפול כירורגי כולל בעיקר החלפת מפרק או הסרה של ראש וצוואר עצם הירך (שכן החיכוך בינה לבין עצמות האגן גורמת לכאב ולדלקת).
    בהצלחה
    ורק בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים אצל גולדנית ברגליים האחוריות

גל
    21/04/2013

שלום סמדר!

תודה רבה על המענה המהיר והאינפורמטיבי!
    באשר לשאלותייך:
    ראשית הכלבה בריאה חוץ מהסימפטום של הכאבים ברגליים. אוכלת ושותה כרגיל. אין שינוי בצרכים. אין לה חום. נראית קצת עצובה, אבל אני חושבת שזה בגלל הכאבים.
    לא היו עוד סימפטומים בבדיקה הפיזיולוגית שהובילו לחשד שזו דלקת קרציות חוץ מבדיקת הדם, הכאבים ברגליים והעובדה שנחשפה לקרציות 12 ימים לפני שהחלו הסימפטומים. לא נראה לי שהיא מענטזת כשהיא הולכת. כשהיא רצה נראה שלפעמים היא מרימה את שתי הרגליים האחוריות ביחד, אבל אני לא בטוחה (אולי אני כבר "מחפשת" סימפטומים). לא בטוחה שהכאבים הם ממקור האגן. לפעמים נראה שמרימה את רגל שמאל כשהיא הולכת (מנסה לא לדרוך עליה), אבל יכול להיות שזה משתנה.
    בימים הראשונים היה נראה שממש היה קשה לה אפילו לשכב. כל פעם ניסתה להחליף תנוחה. היתה לה התנהגות מוזרה. כשהיתה קמה היא היתה מסתובבת סביב הציר של עצמה . כשהייתי קוראת לה היא לא היתה באה (בתוך הבית). לפעמים היא מתחילה ללכת וקופאת במקום (כנראה כואב לה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו