מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה ועוד אחת, קצת מוזרה ומצחיקהאלכס04/05/2013
שלום,
יש לי חתול בן 14, עד השנה וחצי האחרונה היה חתול בריא ופעיל.
גם כיום הוא מאד פעיל, משחק, צד יונים, מסתובב בבית בכיף, למרות שבשנה וחצי האחרונה יש לו בעיה בכבד שגורמת לו להפסיק לאכול ולשתות, להקיא ולרזות באופן מפחיד.
כבר פעמיים (בהפרש של כחצי שנה) הוא נקלח למרפאה וטרינרית לבדיקות שהראו ערכים גבוהים בכבד, קיבל טיפול אנטיביוטי וסטרואידי שגרם לו לחזור לאכול ולהשמין, אבל שוב הבעיה חזרה. הוטרינר הציע ביופסה אבל אמר שעם הבעיה לא עוברת עם האנטיביוטיקה אז התוצאות של הביופסה לא משנות כי כנראה זה משהו רציני ועשינו כל מה שיכולנו. נ.ב- גם אחת הכליות שלו קצת מוגדלת.
אני רוצה לציין שהבעיה הזאת, בדיוק אותה האחת, הייתה לו כשהוא היה גור קטן, ואז הרופאים אמרו שאין לו סיכוי אבל טיפלנו בו בבית (הכרחנו אותו לאכול, נתנו לו תה ומקום חם) והוא הבריא והינה הוא חי עד היום!
רציתי לשמוע את דעתכם בעניין, האם זה ניתן לטיפול? מה זה יכול להיות?
ושאלה אחרת, קצת מצחיקה,
מזה 7 שנים החתול שלי מסורס. אבל עד היום הוא מקיים באופן קבע, כמה פעמים ביום, יחסי מין עם בובות הפרווה שלי. זה לא מפריע לי, ואפילו מצחיק, אבל לא ראיתי את התופעה הזאת אצל חיות מסורסות אחרות. מה זה לעזאזל? ואני לא יודעת עם זה קשור, אבל ראיתי שאיבר המין שלו עומד, יכול להיות שלא סירסו אותו נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה ועוד אחת, קצת מוזרה ומצחיקה - תגובה
ד''ר סמדר טל05/05/2013אלכס שלום,
האם החתול חי בבית בלבד? האם הוחלף מזונו? מה מצב האכילה של החתול כעת? האם יש שינוי בשתיה והשתנה (הרבה /פחות)? האם הוא מקיא או משלשל?האם יש חשיפה לגורם סטרסנטי (כבריחה מהבית, הכנסת חתול חדש וכו')? האם החתול עבר אולטראסאונד בטן?
בעית כבד יכולה לנבוע מכמה גורמים החל מדלקות, גידול , אבצס וכלה בהשתמנות כבד. בדיקות דם לעיתים מכוונות לגורם (מוזמנת לצרף את בדיקות הדם) אך ישנן דרכי איבחון נוספות שיכולות לעזור ביניהן אולטראסאונד בטן לסקירת האיברים (כבד , מרה, לבלב, טחול, מערכת עיכול ומערכת השתן) . סקירת הכבד עלולה לעזור להבחין בין גורם מפושט כגידול מפושט (כלימפומה) ודלקת לבין גורם מוקדי כגידול מוקדי או אבצס לעומת השתמנות כבד בעלת המופע הייחודי. בנוסף ניתן לדקור את הכבד (אספירציה) על מנת לאבחן השתמנות כבד. במידה ולא התקבל איבחון בשלב זה אכן מומלץ להמשיך לביופסיה (כמובן לאחר בדיקת תפקודי קרישה). כיוון שאת מתארת פתולוגיה בכליה מומלץ לעשות בדיקות שתן.
חשוב לדעת שהשתמנות כבד הינה מחלה משנית (תוצאה של חוסר אכילה מכל סיבה שהיא ופירוק רקמות השומן כמקור לאנרגיה. השומן העודף שמצוי בדם מתיישב בכבד ופוגע בתפקודו) שאומנם דורשת טיפול אינטנסיבי הכולל נוזלים, אנטיביוטיקה, מגני מערכת עיכול ובעיקר האכלה (בין אם דרך הפה ובין אם בצינור ושט) אך אינה פותרת ממציאת הגורם הראשוני לחוסר האכילה (החל ממחלה בנאלית כדלקת חניכיים חמורה, סטרס כשינוי סוג האוכל או הכנסת חתול חדש בבית וכלה בעיה כללית אחרת כדלקת לבלב).
לסיכום מומלץ להמשיך באיבחון בעיית הכבד במקביל לטיפול. במידה ואכן הבעיה אובחנה כהשתמנות כבד יש לנסות למצוא את הגורם הראשוני להפסקת האכילה.
לגבי שאלתך השניה, אוננות על חפצים אינה בכרח נובעת מרמת טסטוסטרון גבוהה ולעיתים נובעת מבעית התנהגות ולכן סירוס (הוצאת האשכים המהווים מקור לטסטוסטרון) לא תמיד יעלים אותה.
בהצלחה
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרטים על החתול
אלכס06/05/2013שלום, קודם כל תודה רבה על תגובתך, אני אשתדל לענות כמה שיותר על שאלותייך כדי לקבל ממך חוות דעת נוספת
החתול חי בבית לבד כבר יותר מ8 שנים, הוא היה ניזון מלה-קט יבש ורטוב אך לאחרונה החלפנו לו למזון יבש ורטוב המיוחד לכבד שהמליץ הוטרינר (אני לא נמצאת כרגע בבית כך שאם ישנה חשיבות, אני אחזור עם השם של המזון), תחילה הוא אכל אותו (לאחר מתן התרופות) אך אחר כך פחות, מישהו המליץ לי על מזון מסוג שזיר שהוא נחשב לאיכותי ומאד אהוב על חתולים אז התחלתי לערבב אותו עם המזון היבש המיוחד לכבד והוא חזר לאכול בימים האחרונים, כעת הוא אוכל מאז שעליתי על השילוב הזה מבלי מתן סטרואידים או תרופות נגד דיכאון, הוא חזר לשתות ואני לא רואה משהו חריג עם כי נהייתה לו נטייה מוגזמת לשחק ולשפוך את כל המים, משהו שלא היה קודם לכן, והוא משתין לעתים מאד קרובות, הוא מקיא, לא משלשל, יש לו לעתים קרובות נטייה לרוץ מארגז החול בכל הבית ולהפיל חתיכות צואה וההרגשה היא שזה נתקע שם או משהו אבל אמי מספרת שהייתה לו הנטייה הזאת מאז שהיה גור. מאז שחלה והחלים, אמי עזבה את העיר ואני לקחתי אותו אלי, לקח לו זמן מה להתרגל אבל לאחר מכן הוא היה שמח ואפילו מרוצה מכך שאני כל היום איתו, היה משחק ואפילו התרחק מאמי, אבל לאחר כמה חודשים הבעיה חזרה בדיוק באותה הצורה. הוא עבר אולטרסאונד בטן, זה הראה כליה אחת גדולה והכבד בסדר אם כי בבדיקות דם יצאו ערכים גבוהים לכבד, לגבי בדיקות שתן לא נאמר לנו דבר- הוטרינר אמר שישנה בעיה בכליה ואין מה לעשות בנידון, אין צורך לבדוק כי אין איך לטפל ונותר לחכות ולראות כמה זמן הוא יחזיק מעמד.
אשמח לשמוע את דעתך בנושא כי קיבלתי ממך פירוט והבנתי קצת יותר את מה שקורה, ואני שמחה מאד שפניתי לפורום כאן לקבל חוות דעת נוספת.
האמת שבימים האחרונים הוא חזר לאכול מבלי התרופות, לשתות, האף שלו שוב רטוב ואתמול הוא יצא מהחדר וישב איתנו ואפילו שיחק, אם כי הוא כבר לא משתולל כמו מלפני כמה חודשים. אז שוב עלתה בי התקווה שאולי יש סיכוי לעזור לו כי הוא מאד חשוב לי ואני אשתדל לעשות כמה שאני יכולה למרות שהתקציב שלנו דל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תעזרו לי
אלכס11/05/2013מאז שהחלפנו לחתול אוכל הוא אכל במשך כשבועיים ושוב השמין, ושוב חזרה לו הבעיה (זה כל הזמן ככה, שבועיים הוא בסדר ואז הבעיה חוזרת) והוא התחיל להקיא, ואוכל הרבה פחות. אם קודם הוא אכל את היבש מעורבב ברטוב, עכשיו הוא אכל רק את הרטוב, רק כשנתתי לו, כמה שלוקים ולא חזר לצלחת. והיום זה הגיע לשיא כשנתתי לו רק רטוב והוא אכל כמות מכובדת ואז הלך והקיא בערך 6 פעמים עם לא יותר בכל הבית. הוא שוב הרזה בצורה מפחידה.
אני חושבת שהכבד זה בעיה משנית, איך אפשר לדעת שזה לא משהו בקיבה או משהו אחר? הוטרינר שלי אומר שזה הכבד ונקודה, הבעיה בכליה זה מהזקנה, וחוץ מביופסיה אין מה לעשות והיא בטח תגלה גידול וסתם תעלה כסף ולא יהיה ניתן לעשות כלום.
בבקשה תפנו אותי לבדיקות בהתאם למצב, אני לא מוכנה לוותר על החתול. מה זה עוד יכול להיות? מה אפשר לעשות?
אני חושבת שהוא סובל כי מזה כחודש הוא הפסיק לרדוף אחרי יונים ולשחק, אני מנסה לשחק איתו והוא הולך, הוא כל היום ישן בחדר השינה שלנו. מה אפשר לעשות בשבילו? אין תקווה לחתול בן 14?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)