חיסון שני לכלבת, זקוקה לתשובה דחופה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיסון שני לכלבת, זקוקה לתשובה דחופה
    בק
    31/05/2013

הכלב שלי [כרגע בן 7 חודשים, בישון פריזה] קיבל חיסון לכלבת לפני 5 חודשים.
    לפני חודש וחצי נעשה לו בדיקת נוגדנים לכלבת והתשובה שהתקבלה היא שרמת הנוגדנים שלו לא מספיקה, כלומר תוצאה שלילית.

בעוד חודש ושבוע אני טסה חזרה עם הכלב לישראל מרומניה ואני ממש אובדת עצות.
    1.כיוון שהמדינה הזו ידועה כמדינה של נוכלים, ייתכן והתשובה השלילת שהתקבלה היא מזוייפת?
    2. ייתכן שכלב אחרי 5 חודשים לא פיתח נוגדנים לכלבת?
    3. במידה ואני אעשה לו עכשיו עוד חיסון כלבת, תוך כמה זמן אפשר לבצע לו שוב בדיקת נוגדנים?

אשמח לתשובה מהירה בגלל מוגבלות בזמן!!! תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חיסון שני לכלבת, זקוקה לתשובה דחופה - תגובה

ד''ר שירה ישפה
    01/06/2013

בק שלום,
    לא סביר שהתשובה השלילית מזוייפת. איזה חיסון קיבל (של איזו חברה?). מתי הוא קיבל את החיסון? לפי מה שכתבת בגיל חודשיים? והבדיקה נערכה 3.5 חודשים אחרי החיסון, נכון?
    באיזו שיטה המעבדה בודקת את רמת הנוגדנים? מה ההמלצה שלהם לגבי מועד בדיקת הנוגדנים אחרי החיסון (מידע שהווטרינר ברומניה יוכל לדעת ולומר לך)

לגבי היעדר התגובה - יש כמה אופציות:
    1. הכלב מעולם לא חוסן כיאות לכלבת (אולי בעת מתן הזריקה החומר לא הוזרק כיאות/נשפך וכו) - רצוי לוודא עם הווטרינר שנתן את הזריקה את העניין
    2. יש מספר סוגים של חיסוני כלבת, חלקם (בכלבים מסויימים) מעלים את רמת הנוגדנים יותר וחלקם פחות, כדאי לנסות לתת חיסון מסוג אחר ולבדוק שוב נוגדנים
    3. הכלב לא העלה את רמת הנוגדנים שלו (זוהי תגובה אינדיבידואלית) בכמות מספקת שתזוהה ע"י הבדיקה למרות שקיבל כמו שצריך את החיסון. ישנם כלבים שגם אם מחוסנים יותר מפעם אחת וע"י חיסונים מסוגים שונים, עדיין תוצאות בדיקת הנוגדנים יוצאת שלילית. כלבים אלה נקראים "לא מגיבים", "nonresponders" או מגיבים בצורה חלשה "poorly responsive". אין פירוש הדבר שהם אינם מחוסנים לכלבת, פשוט התגובה החיסונית שלהם מבוססת יותר על תגובה תאית לחיסון ופחות של נוגדנים ולכן בבדיקת הנוגדנים הטיטר של הנוגדנים לא מספיק גבוה. נקווה שזה לא המצב אצלו כי זה מסבך עניינים..

המלצתי אלייך היא כזו:
    לפנות לווטרינר המטפל, לבקש חיסון כלבת נוסף, רצוי מסוג אחר מזה שניתן פעם קודמת, לוודא שמוזרק כמו שצריך ולחזור על בדיקת הנוגדנים. באשר לזמן שיש לחכות בין החיסון לבדיקת הנוגדנים - אני יודעת שצריך לפחות 3-4 שבועות, אך זה תלוי שיטה ומעבדה של הבדיקה - יש לברר עם המעבדה ברומניה.

בהצלחה
    שירה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר שירה ישפה

בק
    01/06/2013

תודה על התשובה.
    אני אדייק בכמה פרטים.
    הכלב קיבל את החיסון באוקטובר, כלומר שעברו 6 חודשים עד למתן בדיקת הנוגדנים.
    צירפתי תמונות של החיסונים שקיבל כדי שתראי, אני לא יודעת לזהות מה מהם הוא הכלבת ומה כל השאר.
    השאלה הכי חשובה שלי היא:
    במידה ומחר אני הולכת לתת לו חיסון כלבת נוסף, כשעוד לא עברה שנה מהחיסון כלבת האחרון, זה לא ייפגע בכלב? במידה והוא לא פיתח נוגדנים לכלבת, האם זה לא ייפגע בו לתת לו חיסון נוסף לכלבת?

ושאלה נוספת:
    בגלל שזה חיסון שני לכלבת, צריך לחכות 3 שבועות עד לבדיקת נוגדנים נוספת? כי אני הבנתי שצריך לחכות בין שבוע ל10 ימים כיוון שזה כבר חיסון שני.

הבעיה העיקרית היא שאם אני מחכה עוד 3 שבועות רק לבדיקת נוגנדים, ולהם פה לוקח עוד 3 שבועות לתת את התשובות. אין לי את הזמן הזה. כי עוד חודש ושבוע מהיום אני טסה.
    מה עוד אפשר לעשות?

תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמונה נוספת

בק
    01/06/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר שירה ישפה

בק
    01/06/2013

האם יש אפשרות [בבקשה בבקשה] ליצור איתך קשר טלפונית? אני ממש אובדת עצות. ואני לא סומכת על הוטרינרים פה לצערי, אני חייבת התייעצות. דרך ליצור איתך קשר במייל אולי? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר שירה ישפה - תגובה

ד''ר שירה ישפה
    04/06/2013

בק שלום,
    בתמונות ששלחת לי אני לא מוצאת אף חיסון כלבת.. יש שם רק חיסונים נגד מחלות ("חיסון משושה"). האם יש חיסון נוסף שקיבלה (אולי לא קיבלה בכלל כלבת??).לגבי כמה זמן לחכות מחיסון שני (אם אכן הייה זה שני), רצוי להתייעץ עם המעבדה המקומית, כי כאמור יש המלצות שונות במדינות שונות.

מקווה שעזרתי,
    שירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו