גוש שהתגלתה בגוף של הכלב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גוש שהתגלתה בגוף של הכלב
    עינב
    03/06/2013

שלום, ראיתי שלכלב שלי (מעורב בן 10) יש נפיחות פנימית בכתף (ע"פ הוטרינר זה בבלוטת הלימפה), ומעל פי הטבעת יש גוש שיוצא החוצה (הגוש יחסית סימטרי חשוב לציין שהגוש ולא מוגלתי או יוצא ממנו דם). הייתי אצל הוטרינר והוא נתן לי 2 סוגי אנטביוטיקה (להביא פעמיים ביום) ומשיחה למרוח על הגוש (3 פעמים ביום). את הטיפול הזה הוא רוצה שאני אעשה שבועיים, ואם לא יהיה שיפור לעשות ביופסיה. שאלתי האם עלי להתעקש שיעשה לכלב במיידי בדיקות דם וביופסיה ולא לחכות לעוד שבועיים? מה הסיכוי שזה אכן סרטן??? הכלב לא מראה שינוי התנהגותי אוכל ושותה רגיל ויוצא לטיולים . אני מאוד מודאגת .תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גוש שהתגלתה בגוף של הכלב

הוספת תגובה

• גוש שהתגלתה בגוף של הכלב - תגובה

ד''ר שירה ישפה
    04/06/2013

עינב שלום,
    מתי הופיעו המסות (נפיחויות/גושים) הנ"ל? האם שינו את גודלם? אם אכן מדובר בבלוטת לימפה - האם בלוטות לימפה נוספות נפוחות? האם הכלב מסורס? האם יש אישזהו תהליך דלקתי/פציעה ברגל בה בלוטת הלימפה נפוחה?

בבואנו לבדוק מסות, יש תחילה להבין היכן נמצאות (עור/ תת עור/ קשרי לימפה/ איברים פנימיים), כמה זמן הן קיימות, האם הן אחוזות חזק ברקמה שסביבן או ניידות, קצב הגדילה שלהן, האם הן מכוייבות, האם הן מפריעות לתפקוד האיבר וכו'. כלל הנתונים האלה מהווים רמזים בנוגע למקור המסה המדוברת. עם זאת, בסופו של היום לקחת דגימה מהמסות (בעזרת מחט ו/או ביופסיה) ובדיקתן תחת מיקרוסקופ היא הדרך לאבחן את מקורן והאם מדובר במסה שפירה או ממאירה.

אינני יודעת מהי המשחה שניתנה ומדוע ניתנה אנטיביוטיקה, אלא אם המסות המתוארות דלקתיות/ מכוייבות וחשודות כמזוהמות או שיש תהליך זיהומי באיזור שבגללו חשדו שקשר הלימפה גדל. אם אכן יש תהליך זיהומי/דלקתי באיזור, ההמלצה לעתים קרובות להוריד את הדלקת ולטפל בזיחהום ורק אח"כ לקחת דגימה לבדיקת תחת מיקרוסקופ כי דלקת יכולה להפריע באבחנת סוג התאים במסה עצמה.

מקווה שעזרתי,
    שירה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו