שלום ד"ר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום ד"ר
    ליאור
    24/06/2013

שלום, הכלבה שלי בת 17 ובהוראת הוטרינר שלי היא מקבלת כבר שנה וחצי כדור בשם digoxin .(אני חושב שהבעיה שלה היא שהלב שלה מוגדל פי 2 מגודלו המקורי והוא מפריע לה לנשום) ללא הטיפול התרופתי היא מתחילה להשתעל בחוזקה וללא הפסקה.
    עכשיו הבעיה היא שהתרופה דיגוקסין כבר לא משווקת בארץ. עומדים להיגמר לי הכדורים והוטרינר שלי אובד עצות והוא כל הזמן מורח אותי ללא תשובה...
    השאלה שלי היא האם יש תחליף לתרופה הזאת ואיך אפשר להשיג אותו??
    תודה רבה ד"ר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום ד"ר

הוספת תגובה

• שלום ד"ר - תגובה

ד''ר נוית גרינברג וידבסקי
    25/06/2013

שלום ליאור,
    האם כלבתך עברה אבחון לבבי מקיף (הכולל בנוסף לבדיקה פיסיקלית מקיפה גם צילומי בית-חזה, אקו-לב, אק"ג ל"ד ובדיקות דם)? ואם כן מה היו הממצאים? הגדלה לבבית היא תסמין לבעיות לב רבות וע"מ להתאים את הטיפול הנכון יש לדעת מהי בדיוק הבעיה הלבבית והיכן מקורה (כמו למשל מיופתיה של שריר הלב, דליפת מסתם עליון, דליפת מסתם תחתון, הפרעת קצב וכד').
    בנוגע לתרופה דיגוקסין, זוהי תרופה ממשפחת הגליקוזידים הלבביים שגורמת לחיזוק עצמת התכווצות הלב והאטת קצב הלב. כמו כן יש לה השפעות נוספות על ההולכה בלב על ל"ד ועוד. ניתן בהחלט למצוא תרופות חליפיות בהתאם לפעולה/הפעולות הרצויות.
    אשמח לעזור לך עפ"י הממצאים.
    רק בריאות!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו