חתולה עם נשירה ברגל! דחוף!!!!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חתולה עם נשירה ברגל! דחוף!!!!
    diyavolenak
    14/08/2013

שלום!
    החתולה שלי בת 6)מסורסת) ולא מזמן גילו אצלה מחלת לב שכתוצאה ממנה יש לה קרישת דם והיא קיבלה שיתוק של 2 רגליים אחוריות. לאחר טיפול ב- clexane/enaladex ו- clopidogrel הכל הסתדר והיא חזרה ללכת. לצערי אחרי כמה חודשים זה חזר אליה עוד פעם. הפעם רגל אחת חזרה ורגל שניה התנפחה ממש.. הוספתי לתרופות שלה Aspirin ולאחר כמה ימים הנפיחות ירדה. אך התחילה לנשור ולהקריח (רק ברגל) ועדיין קשה לה להזיז את הרגל הזאת. ההתקרחות מתפשטת והנשימות החלו להיות לא סדירות. יום אחד 30 יום שני 90... מזה יכול להיות וכיצד אני יכולה לעזור לה???
    אני מעדיפה לא לקחת אותה לקליניקה היא חתולה ממש פחדנית וכל ביקור כזה עושה לה טראומה מכניס אותה ללחץ וגורם לה להרגיש יותר גרוע... (וגם הרבה רופאים פשוט אומרים שלא בשליטתם לעזור לה) אני ממשיכה לתת לה זריקות וכדורים באופן קבוע אך האם זה יעבור לבד או צריך טיפול נוסף?
    אני רואה שהיא סובלת האם יש צורך להרדים אותה כדי למנוע ממנה את הסבל?? או כריתת רגל? אני כבר לא יודעת מה לעשות.. מאד מאד אוהבת אותה ולא רוצה שהיא תסבול וכמובן שלא רוצה להרדים אותה!!!! תעזרו לי להציל אותה!!! :(
    תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חתולה עם נשירה ברגל! דחוף!!!! - תגובה

ד''ר נוית גרינברג וידבסקי
    20/08/2013

שלום,
    צר לי לשמוע על מצבה הקשה של חתולתך, לצערי קרישתיות יתר ופקקת (טרומבוזיס) בחתולים בייחוד כאשר הרקע הוא מחלת לב הוא מצב קשה מאוד לטיפול וברב המקרים סופני.
    האם מחלת הלב של החתולה אובחנה (אצל קרדיולוג) והאם היא מטופלת? חשוב להבין שעד שלא מטפלים בגורם הרקע לבעיית הקרישה, קשה מאוד יהיה לשלוט בה.
    מתי התרחשה האפיזודה האחרונה? האם החתולה נבדקה ע"י רופא באפיזודה הנוכחית של הקריש? והאם נעשה בוצע אולטראסאונד לרגל? (יש חשיבות רבה לכך ע"מ לדעת מה גודל הקריש והאם הוא חוסם באופן מלא או חלקי את כלי הדם).
    האם היא מזיזה את הרגל באופן כלשהו? האם כף הרגל חמה או קרה?
    סביר להניח שהנשירה היא תוצאה של חוסרת זרימת דם מלאה או חלקית לרגל.
    הנשימות הלא סדירות שאת מתארת יכולות לנבוע מכאב או מקרישים בריאות שהינו סיבוך נפוץ נוסף במקרים של קרישתיות יתר.
    המלצתי היא לקחת את החתולה לבדיקה וטרינרית מקיפה הכוללת הערכה קלינית כללית ושל הרגליים, צילומי בית חזה, אקו-לב ואולטראסאונד להערכת מצב הקרישים בכלי הדם המובילים לרגליים ע"מ להעריך את חומרת המצב ואת האופציות הטיפוליות.
    אשמח להמשיך לעזור לאחר קבלת כל הפרטים,
    בהצלחה ורק בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• HCM

diyavolenak
    20/08/2013

שלום!
    כן כאשר זה קרה לה בפעם הראשונה ישר לקחתי אותה למרפאה בבית דגן לקרדיולוג. עשו לה בדיקות דם , אולטראסאונד ואקו לב.... החתולה מטופלת אני עושה לה 3 פעמים ביום זריקה(CLEXANE) לדילול דם , פעמיים ביום כדור לסידור לחץ הדם (ENALADEX) ופעם ביום גם כדור CLOPIDOGREL. כאשר קרה לה המקרה הזה והתנפחה לה הרגל גם הוספתי לכדורים שלה ASPIRIN (יום כן יום לא). זה קרה לה לפני חודש... 2 רגליים אחוריות קיבלו שיתוק.. אחרי יומיים רגל אחת חזרה 100% ורגל שניה עדיין היתה צולעת.. אחרי זה הרגל הצולעת ממש התנפחה ואחרי שהנפיחות ירדה( ירדה אחרי שבוע) התחילה להקריח. בפעם האחרונה לא לקחתי אותה לרופא.. התייעצתי עם כמה רופאים ואמרו לי שאין ככ מה לעשות בנוסף לטיפול שהיא מקבלת.. היא מזיזה את הרגל והולכת אפילו קופצת לגובה(לא ממש גבוה) הרגל מתפקדת 80% בערך... רק הכף רגל לפעמים מתעקמת והיא לא שולטת עליה..(אבל היא לא קרה!)
    לאחר שכתבתי את הפוסט הזה הנשימות שלה הסתדרו..(בין 32 ל39 בדקה) זה בסדר??? אני לא רואה שהיא סובלת מכאבים כי העישונים של העיניים קטנים והיא שמחה, משחקת ומגרגרת ואוכלת ממש טוב! אני מפחדת לקחת אותה לרופא כי היא עוברת את זה ממש קשה.. נכנסת ללחץ ואני חוששת שמצבה ידרדר בגלל זה.. האם הטיפול שהיא מקבלת הוא נכון הוא טוב? והאם אפשר לעשות עוד משהו?? יש אפשרות שהקריש דם איכשהו ייצא משם והכף רגל תחזור לתפקד והפרווה תצמח בחזרה??

תודה רבה לך על היעוץ, מקווה שתעני גם על זה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו