בעיה בזנב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה בזנב
    גל
    24/08/2013

הכלבה שלי בת שנה וחצי, לפני חודש וחצי שמתי לב שהיא רודפת אחר זנבה ונהיה לה פצע בקצה הזנב בצבע שחור, היא ממשיכה לגרד, הלכתי ל4 רופאים שנתנו כדורים וזה לא עוזר אני לא רואה התקדמות מה זה יכול להיות וכיצד מטפלים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה בזנב

הוספת תגובה

• בעיה בזנב - תגובה

ד''ר סמדר טל
    24/08/2013

גל שלום,
    פציעה בקצה הזנב , מכל גורם שהוא הינה בעייתית בשל התנועתיות של המקום והנטייה להיתקע בקירות אשר מקשה על החלמה האזור.
    האם הפצע פתוח, האם היא מלקקת את האזור? האם היא עם קולר אליזבתני?
    מומלץ לגשת לוטרינר מטפל לשטיפה של האזור, גילוח וחבישת הזנב עם חבישה רכה על מנת לאפשר לפצע להחלים. בנוסף יש לשים קולר אליזבתני על הצוואר (קונוס) בכדי למנוע התעסקות שלה עם החבישה והפצע ולהקפיד על מנוחה ככל הניתן. פציעה זו היא בעייתית ולרוב דורשת מספר החלפות חבישה. חשוב לדעת שבמצבים קיצוניים , שהטיפול השמרני מוצה, פונים לטיפול כירורגי הכולל קטיעת של האזור הפצוע.
    בהצלחה
    ורק בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצע בזנב

גל
    24/08/2013

סמדר שלום
    הפצע אינו פתוח אך הכלבה מלקקת את האיזור לעיתים, היא לא עם קולר אליזבתני כי אני מרחמת עליה בגלל החום וגם עם הקולר היא מגיעה לקצה הזנב ומצליחה ללקק , רציתי לדעת מה זאת אומרת שטיפה של האזור? כי אני גילחתי את האזור עם מכונה מיוחדת של כלבים אך לגבי חבישה גם רופא וטרינר חבש לה את האיזור וכאשר הגענו הביתה החבישה נפלה. כל האיזור מדובר על ס"מ אחד של שחור למעלה ותו לא.
    וטרינר מסוים נתן לה פנטוקסיפלן לזרימת הדם רבע כדור פעמים ביום וקלומיפרמין חצי כדור פעמים ביום אך נראה לי שהכלבה הופכת להיות שקטה (כבר שבוע וחצי שהיא מקבלת את הכדורים) ואני חושבת להפסיק לה את הטיפול כי נראה לי שאולי היא באמת קיבלה מכה ומכאן הכל החל להציק ...
    במידה ואחליט על קטיעה האם ביצעת ניתוח כזה בעבר? האם כואב לכלב? כמה ס"מ קוטעים לכלב?

תודה על העצות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו