כלבה דומעת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כלבה דומעת
    סיגלית
    29/09/2013

לכלבה שלי, לברדור מעורב בזאב, בת 12 יש הפרשה מעין אחת. מדובר לא בהפרשה מוגלתית אלא דמעות. חשבתי שיש לה דלקת בעין והזמנתי וטרינר הביתה שבדק לה את העין ואמר שהוא לא רואה משהו חריג. נתן לה טיפות עיניים אנטיביוטיות, ואמר לטפטף לה חמישה ימים. טיפטפנו לה, אבל זה לא עזר. העין נראית בסדר, אבל זוית העין תמיד עם נזילת דמעה, מה שיוצר מעין פס בזוית העין. הוטרינר אמר שיש מצב שזו אלרגיה למשהו.(עברנו דירה).
    לאחר חודש דיברתי שוב עם הוטרינר, הפעם טלפונית ואמרתי שהדבר נמשך, הוא לא גורם לה גירוי והיא לא מתעסקת עם זה אבל מה שמפריע זה הפס שנוצר כתוצאה מהדמעות וזה ממש מכוער מאחר ומדובר בכלבה לבנה. הוטרינר אמר שכנרה יש בעיית ניקוז הדמעות, אבל לא הציע טיפול, רק אמר שניתן לנקות את הפס בחמצן 3%, אני אכן מנקה אבל לא נראה שזה עוזר.
    מה דעתכם?
    אני שולחת צילום מצורף.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כלבה דומעת

הוספת תגובה

• כלבה דומעת - תגובה

ד''ר נוית גרינברג וידבסקי
    31/10/2013

סיגלית שלום,
    המופע שאת מתארת והנראה בתמונה הוא דימוע יתר (epiphora) היצר כתמי דמעות בזוית העין. דימוע יתר יכול להיות אקוטי או כרוני והוא נובע מייצור יתר של דמעות, פגיעה בניקוז הדמעות או שילוב שלהם. כאשר יש דימוע יתר ממושך מופיעים כתמי דמעות הנוצרים עקב הצטברות הפיגמנט המצוי בדמעות במסלול זליגת הדמעה.
    הגורמים היכולים להביא לייצור יתר של דמעות הם דלקות עיניים (דלקת לחמית, דלקת קרנית וכד'), כיבי קרנית, לחץ תוך עיני גבוה, גוף זר בעין, בעיות במנח העפעפיים ובמנח הריסים, ריסים שצמחו בזוית שונה או במקום לקוי ומגרים את העין(למשך בחלק הפנימי של לחמית העין), גירוי אלרגני של העין.
    הגורמים היכולים להביא לירידה בניקוז הדמעות הם סתימה של פתחי הניקוז או צינוריות ניקוז הדמעות (באופן נורמלי, עודף הדמעות בעין מתנקז דרך פתח קטן בזוית העין המוביל לצינורית המתנקזת אל חלל האף). סתימה כזו יכולה להתרחש באופן זמני או קבוע עקב אלרגיה, רייניטיס (דלקת של חללי האף) או סינוסיטיס הגורמים להתנפחות של הרקמות סביב צינוריות הניקוז. גם טראומה בפנים יכולה לפגוע בצינוריות. וישנם כלבים (בעיקר מגזעים קטנים כגון הפודל) הנולדים עם פתחי ניקוז סגורים, אגן דמעות קטן או צינוריות לא שלמות ולכן אצלם רואים דימוע יתר מהרגע הראשון.
    מתוך דברייך אני מבינה כי ההפרשה מהעין וכתם הדמעות הם עניין חדש יחסית ולא היו במשך כל חיי הכלבה, ולכן גורמים מולדים אינם סבירים. חשוב מאוד לשלול בוודאות כל גורם המגרה את העין (כגון ריסים במנח/מיקום לקוי, גוף זר ודלקת) כיוון שאלה עלולים לגרום בסופו של דבר לנזקים נוספים כגון כיב קרנית. מומלץ לשם כך להפוך היטב את העפעפיים כולל העפעף השלישי ולהסתכל עם זכוכית מגדלת על כל חלקי העין, יש לשלול כיבי קרנית ע"י צביעת פלורסין (צבע פלורסנטי מיוחד הצובע רק כיבים ולא את הקרנית השלמה), תוך מספר דקות הצבע אמור להתנקז לחלל האף ולכן צביעה זו יעילה גם לבדיקת הניקוז.

בברכה ורק בריאות!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו