החתולה שלי הקיאה,למה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• החתולה שלי הקיאה,למה?
    kiki
    04/12/2013

היי ישלי חתולה בת 8, היא אתמול בצהריים יללה יללות בלתי מוכרות ואז הקיאה, דבר שלא
    נורמטיבי אצלה ( אף פעם לא ראיתי אותה מקיאה..) למה זה קורה?
    יכול להיות שהיא לא מרגישה טוב? היא נראת לי קצת אדישה לסביבה אבל אני לא יודעת באמת עד כמה זה נכון או שאני סתם פרנואידית,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    החתולה שלי הקיאה,למה?

הוספת תגובה

• החתולה שלי הקיאה,למה? - תגובה

ד''ר סמדר טל
    14/12/2013

שלום KIKI,

ישנן סיבות רבות להקאות בקרב חתולים, החל מהקאה של כדורי שיער שמצטברים בקיבתם עקב הליקוק והניקוי היומיומיים ועד למחלות רבות שיכולות לגרום להקאה ודורשות טיפול מתאים.

האם החתולה הקיאה רק פעם אחת, או מס' פעמים? האם הקיאה מזון מעוכל/שלם? האם זה קרה מיד לאחר האוכל? האם הקיאה מיצי קיבה, ובאיזה צבע? כמות גדולה או קטנה של קיא? האם עדיין יש לה תיאבון? שותה? צרכים תקינים?

אם הייתה רק הקאה אחת והחתולה כבר מרגישה טוב יותר- הייתי ממשיכה לעקוב אחריה בשלב זה, ובפעם הבאה שתקיא- שוקלת לקחת אותה לבדיקה וטרינרית.

אם הקיאה מס' פעמים, אין לה תיאבון, היא אדישה/אפאטית ונראה שלא מתנהגת כרגיל- יש לקחת אותה בהקדם לבדיקה וטרינרית מקיפה בכדי לאבחן את מקור הבעיה.

בברכה ורק בריאות,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו