החתול מקיא

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• החתול מקיא
    אירית
    09/12/2013

ערב טוב,
    יש לי חתול פרסי בן 9.5. מדי פעם קורה שהוא מקיא אחרי שהוא אוכל עלים מהעציצים בבית. היום קרה משהו קצת חריג, הוא הקיא 4 פעמים. לא ראיתי בקיא שלו בימנים לעלים אז אין לי מושג אם יש קשר. הוא גם אכל קצת פחות מהרגיל וכשהרמתי אותו על הידיים ונגעתי לו בבטן הוא יילל, כנראה מאי נוחות או כאב.
    מעבר לזה, הוא מתנהג רגיל: אוכל, שותה, עושה צרכים, מגיב ומשחק.
    מה זה יכול להיות? האם יכול להיות קשור לעלים שאכל גם אם לא נראה זכר לעלים בקיא שלו? ובאופן כללי, האם זה בסדר שהוא אוכל עלים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    החתול מקיא

הוספת תגובה

• החתול מקיא - תגובה

ד''ר סמדר טל
    14/12/2013

שלום אירית,

ישנם חתולים הנוטים להקאות יותר תכופות, כמו הגזע הפרסי, בשל הצטברות של שיערות רבות שליקקו- במערכת העיכול שלהם (בעלי פרווה ארוכה). לעיתים אכילת צמחיה (בעיקר דשא) מקושרת להקאות בחתולים, אך ישנם צמחים העלולים להיות רעילים להם (כמו צמחים ממשפחת השושניים ובראשם שושן צחור)- ולכן כדאי להגביל אותו לאכילת דשא בלבד (ישנם זרעי דשא הנמכרים במשתלות) ולוודא שהדשא אינו מרוסס!

העובדה כי באותו היום נראתה עליה בתדירות ההקאות- עלולה להצביע על התפתחות סיבוכים כמו דלקת לבלב (העלולה להגרם כשלעצמה עקב הקאות...), שיכולה להסביר גם את הכאב הבטני שהרגיש, גוף זר (חוט, פלסטיק) שתקוע לו במערכת העיכול או אפילו התחלה של סימנים הנובעים מגידול סרטני במערכת העיכול. מאחר וציינת כי פרט למספר ההקאות- הוא הרגיש סה"כ טוב פרט לאי נוחות קלה, הייתי ממשיכה לעקוב אחריו, ובמידה וההקאות ממשיכות או שהוא הופך אפאטי, חסר תיאבוןואינו מתנהג כרגיל- יש להגיע לבדיקה וטרינרית בהקדם.

בברכה ורק בריאות,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו