חתולה חולה אחרי חיסון מרובעת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חתולה חולה אחרי חיסון מרובעת
    גבריאלה
    18/02/2014

לפני חמישה ימים חיסנתי את חתולתי הסיאמית בת השנה וחצי חיסון מרובעת. את החיסון הקודם היא קיבלה בגיל שלושה חודשים והוא עבר בשלום ללא תופעות לוואי. הפעם, כמה שעות אחרי החיסון היא התחילה לא להרגיש טוב. נהייתה אפאטית, הפסיקה לאכול ולשתות, והצטנפה לה בפינתה במשך שעות ארוכות. בדיקה של הווטרינר העלתה שהיה לה חום גבוה, 39.9. היא קיבלה זריקה להורדת חום שאכן שיפרה את מצבה תוך זמן קצר. היא חזרה לפעילותה ולעירנותה, חזרה לאכול ולשתות. אבל בתום השפעת הזריקה, היא חזרה לא להרגיש טוב. שלשום שוב קיבלה זריקה להורדת החום שהשפיעה הפעם ליותר זמן והיה נראה כאילו היא חוזרת לעצמה, אבל מאתמול בצהריים שוב הידרדר מצבה לאפטיה ורביצה בפינה אחת. לא ראיתי אותה ניגשת לאכול או לשתות מיוזמתה, אבל כאשר אני מביאה אותה לברז היא שותה מעט מכף ידי, ואני מצליחה להזליף לה במזלף ישר לפה אוכל רק פעמיים שלוש ביום. השאלה שלי היא האם מדובר רק בתופעות לוואי חולפות מאליהן של החיסון (היום זה היום החמישי מאז החיסון), או שייתכן שהיא פיתחה מחלה רצינית יותר שצריך לטפל בה בלי קשר לחיסון, כלומר לעשות בדיקות דם וכו'. האם תופעות לוואי כאלה לחיסון מרובעת מוכרות בספרות הרפואית? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חתולה חולה אחרי חיסון מרובעת - תגובה

ד''ר סמדר טל
    20/02/2014

שלום טובה,

אכן קיימים דיווחים על תופעות לוואי לאחר חיסון מרובע (ובעצם- לאחר כל חיסון...) שיכולים להיות קשורים לרגישות הספציפית של כל חתול ומערכת החיסון שלו. העובדת שחתולתך קיבלה בצעירותה את החיסון לא סותרת את זה שהיא פיתחה רק עכשיו תגובה אליו.

במידה וזו אכן תגובה לחיסון ולא מחלה אחרת, ובהתחשב בממצאים שתארת (חום גבוה, חוסר תיאבון, אפאטית)- הייתי ממליצה לבצע בדיקות דם ושתן ולאשפזה במרפאה עם נוזלים לוריד וטיפול תומך בכדי שלא תתדרדר. רוב התגובות לחיסונים עוברות עם טיפול תומך שכזה, אך באופן נדיר המצב גם יכול להתדרדר יותר.

נשמח לעדכונים ממך בהמשך!

בברכה ורק בריאות,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו