חתול עם התחלה של אי ספיקת הכליות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חתול עם התחלה של אי ספיקת הכליות
    קטיה
    02/03/2014

שלום,
    החתול שלי בן 17 אובחן לאחרונה עם אי ספיקת הכליות בשלב התחלתי (הבנתי שהבדיקות שתן בסדר, ורק בדם ראו משהו). הוטרינר אמר מיד לעבור לדיאטת אוכל לחולי כליות , כאשר יש את royal kanin renal ו- kd, ואסר על כל השאר. החתול רגיל לאכול אוכל מהרבה סוגים וטעמים די משתגע, כל היום מיילל ומבקש אוכל. השאלה שלי האם אפשר לתת לו עוד סוגי אוכל לחולי הכליות , כגון integra protect renal, כי יש בה כמה טעמים. הוטרינר שלנו אמר שלא, רק לתת משתי החברות שציינתי למעלה.
    האם מדי פעם אפשר לתת לו אוכל אחר, לא לחולי כליות, למשל פעם בשבוע?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חתול עם התחלה של אי ספיקת הכליות - תגובה

ד''ר נוית גרינברג וידבסקי
    07/03/2014

שלום קטיה,
    חשוב לי מאוד להבהיר כי למזון במחלת כליות כרונית יש מרכיב מכריע בטיפול, בשליטה על סימנים קליניים ובפרוגנוזה. מבין כל אפשרויות הטיפול במחלות אלו הזנה כלייתית היא היחידה שהוכחה במחקרים קליניים כמאריכה חיים.
    במזונות הרגילים של חתולים יש רמות גבוהות של חלבון ופוספט שגורמים להצטברות של טוקסינים הגורמים לתחלואה ומגבירים את קצב ההתדרדרות והתמותה
    וכמובן שבמזונות הכלייתית יש איזון טוב יותר של רמות שאר המלחים והאנרגיה שחתולים חולי כליות זקוקים להם.
    חשוב לעבור למזון הכלייתי בהדרגה כיוון שחתולים חולי כליות הם סלקטיביים במזון (בגלל המחלה עצמה) - הם יעדיפו מזונות עשירים בחלבון (בדיוק את מה שאסור להם) ולכן צריך לעשות את המעבר באופן איטי מאוד ומדורג.
    ניתן גם לנסות להרטיב את המזון היבש עם מים חמימים ע"מ לשפר את הריח והמרקם וישנם גם מזונות רטובים המיועדים למחלת כליה כרונית של חברות שונות.
    בכל מקרה לא מומלץ לוותר על המזון הכלייתי ולא לשלב איתו מזונות אחרים.

בברכה ורק בריאות!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו