טיפות נגד פרעושים לחתולים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפות נגד פרעושים לחתולים
    שאלה
    22/06/2014

שלום!
    יש לי שני חתולים גדולים למדי (לא שקלתי אותם די מזמן, אבל שניהם בוודאות מעל 4 קילו, אחד הייתי מעריכה כ-6, והשניה 8 לפחות). שמתי להם טיפות נגד פרעושים של advantage - לא היה בחנות את הטיפות לחתולים מעל 4 קילו, אז שמתי להם את אלו של עד 4 קילו (אולי זה היה טיפשי מצידי).
    אם אני רואה שזה לא עוזר (הם ממשיכים להתגרד בינתיים) - מתי הכי מוקדם שאני יכולה לשים להם עוד טיפות? והאם לשים שוב את אלה של עד 4 קילו או לשים את אלה של מעל 4 (אם אצליח להשיג)?
    תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ועוד משהו

שאלה
    23/06/2014

בהמשך לשאלה הקודמת:
    האם כאשר חתול ממשיך להתגרד מספר ימים לאחר טיפול נגד פרעושים סימן שהטיפול לא עזר?
    וגם: לשני חתולים (אחד מהשניים הגדולים שתוארו קודם, ועוד אחת קטנה שקיבלה טיפות בהתאם למשקלה) הופיעו קרחות קטנות שהעור בהן מלא בנקודות אפורות (ממש קטנות - ניסיתי לצלם ולא רואים אותן בתמונה. נראה כמו הרבה נקודות שמישהו צייר עם עפרון על העור). מה זה יכול להיות?
    אני יודעת בוודאות שהיו פרעושים (ראיתי אותם), אבל אולי יש עוד משהו?
    וסיכום השאלות שלי, למקרה שבלבלתי אתכם:
    1. מה לעשות עם שני החתולים שקיבלו טיפול נגד פרעושים נמוך למשקלם? מתי לחזור על הטיפול אם בכלל, ובאיזה מינון (טופלו בטיפות advantage)?
    2. שתי חתולות, מתוכן אחת שקיבלה טיפול מתאים למשקל, סובלות מהקרחות הקטנות + הנקודות בעור הנ"ל. מה יכולה להיות הסיבה?
    3. שלושת החתולים עדיין מתגרדים, האם זה בהכרח אומר שעדיין יש פרעושים? (אני לא תמיד מצליחה לראות אותם)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נראה לי ששכחתם אותי...

שאלה
    25/06/2014

בלי להציק או משהו - פשוט ראיתי שאנשים מעלי קיבלו תגובות - אולי דילגתם עלי בטעות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד משהו - תגובה

ד''ר סמדר טל
    26/06/2014

שלום,

ננסה לעשות מעט סדר: טיפול נגד פרעושים הוא תרופה לכל דבר, ולכן צריך לתת אותו במינון המתאים לבעל החיים- חתול ששוקל 8 קילו צריך טיפול מתאים למשקלו. אפשר לחזור על הטיפול אבל מומלץ לחכות לפחות שבועיים מהזמן השימוש באמפולה הקודמת.
    אחרי שימוש באמפולה נגד פרעושים הפרעושים מתים תוך 3 ימים. יש פתרונות נוספים כגון קולרים, כדורים לכולם יש יתרונות וחסרונות ועליהם תוכלי לשמוע מהוטרינר המטפל שלך. ובמקרי נגיעות קשה האמפולה לבד לא עושה את העבודה ומומלץ לבצע ניקיון יסודי בבית כולל שאיבת אבק, ואפילו ריסוס ע"י בעל מקצוע מוסמך.

לגבי הנגעים העוריים על החתולות, קשה להבין מהתיאור אבל יתכן שמה שאת רואה היא צואת פרעושים בקרחות שנגרמו מגירוד מהפרעושים. אם זאת יתכן ומדובר בפטרת עורים או תגובה אלרגית, קשה לענות על זה בלי לבדוק את החתולות, לבצע משטחים עוריים ואולי אפילו תרבית לפטריות - גם בנושא הזה מומלץ להתייעץ עם הוטרינר המטפל.

יתכן שהחתולים עדיין מתגרדים כי הטיפול נגד הפרעושים לא היה יעיל, ויתכן שיש נגיעות חריפה בבית ובאיזורי המרבץ שלהם. יש לשקול ריסוס בבית וטיפול מתאים כנגד פרעושים לכל החיות בבית.

בברכה והצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו