מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה על דלקת שתן של חתולשירי16/04/2008
חתולי עבר לפני ארבע ימים בדיקה עקב התלת שתן מרובה, וקיטורים של סבל שאינם אופינים לאופיו. בבדיקה הסתבר שמדובר בדלקת שתן ללא קריסטלים ורמת החומציות תקינה ומאז מקבל אנטיביוטיקה בשם אופלודקס פעמים ביום רבע כדור בכל פעם. היום בבוקר שבו הקיטורים על כאב, כשהוא מנקה את האיזור שכנראה צורב (ידע מניסיוני האישי) ומטיל שתן באמבט. הוטרינר יעץ לי להמשיך בטיפול ולראות בעוד כיומים איך האנטיביוטיקה משפיע והחתול שלי סובל (חמש שנים הוא לא קיטר). או לחזור על בדיקות שכבר עשיתי לפני 4 ימים.אני מתוסכלת מאוד ולא מבינה מה הבעיה להחליף אנטיביוטיקה. האם ניתן לתת לחתול טיפול שהוא לא על בסיס אנטיביוטיקה? כמו למשל לתת חלק של כדור חמוציות שלי זה עזר? לי אנטביוטיקה לא פתרה בעיות מעולם בדרכי השתן ואני מבינה שצץ חתולי זה לא אני אך יש פיתרון אחר שיעזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת שתן
ד''ר נורית פרנקל19/04/2008דלקות בדרכי השתן הינם דבר יחסית שכיח בקרב חתולים. ממה שאת מתארת אני מבינה שנעשתה בדיקת שתן לחתול, האם נעשו בדיקות נוספות? האם בבדיקת השתן נמצאו חיידקים? חלבון גבוה? תאי דם אדומים או לבנים?
בנוסף, האם יש לך חתולים נוספים בבית? באיזו תדירות את מנקה לחתול את ארגז החול? חתולים הסובלים מבעיות בדרכי השתן חשוב להקפיד שארגז החול שלהם יהיה נקי (לנקות פעם ביום) ושתמיד יהיו להם מים טריים לשתיה.
כדאי לתת זמן לאנטיביוטיקה להשפיע ולא הייתי ממהרת להחליפה לאחר 4 ימי טפול בלבד. עם זאת, במידה והסימנים ממשיכים או מחמירים ניתן לשקול החלפה או הוספה של אנטיביוטיקה נוספת. מאחר ואמרת שרמת החומציות של השתן היתה תקינה אינני רואה סיבה לתת לחתול כדורי חמוציות שמטרתן היא להחמיץ את השתן.
במידה והדלקת ממשיכה יש לשקול איבחון נוסף, לדוגמא אולטראסאונד.
רק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדם בשתן
נעמה קוגן12/01/2009לד"ר סמדר טל שלום רב. הורי מדלים בביתם חתול חצי בית חצי רחוב. חלק ניכר מהזמן הוא בחוץ ולעיתים הוא בא לביקורי מזון ומנוחה. החתול מחוסן נגד חתלתלת כלבת ותולעים. בקרוב יגיע זמן הסירוס..... לאחרונה הוא החל לתת שתן לא בחוץ ולא בארגז החול בבית אלה על הרצפה של החדר של אחותי. אחותי הבחינה כי יש דם בשתן שלו. הלכנו לוטרינר . לאחר בדיקת השתן הוא טען שיש מספר רב של כדוריות דם לבנות בשתן. הוא נתן לנו טנטיביוטיקה ל8 ימים ומזון מיוחד שאמור לפרק את רוב סוגי האבנים בכליות (במידה ויש לו.) הטיפוןל האנטיביותי הסתיים לפני יומיים כאשר הבחנו לפתע ששוב הוא נתן שתן על הרצפה ןבשתן היה דם. מה עלי לעשות? האם קיים טיפול אלטרנטיבי לדלקת כזו או לאבנים בדרכי השתן. כל טיפול אצל הוטרינר עולה מאות שקלים ולעיתים הוא לא מסייע (אני ומשפחתי מסייעים לחצי מחתולי השכונה) אשמח לקבל ייעוץ.... תודה מראש נעמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדם בשתן
ד''ר סמדר טל13/01/2009שלום נעמה
בעיות בדרכי השתן התחתונות אצל חתולים הן תופעה היכולה לעיתים להיות מתסכלת. במרבית המקרים הסיבה להן אינה ידועה, אחת ההשערות היא שחתולים החשופים לסטרס נוטים יותר לחלות בהן. חלק מהמקרים הם כתוצאה מאבנים בדרכי השתן, ובמקרים כאלו יכולה גם להיווצר חסימת שתן כאשר ה"פקק" מגיע לצינורית השתן (אורתרה). ראשית כל יש לבדוק שלחתול שבטיפולכם אין חסימת שתן (ייתכן והחסימה היא חלקית ולכן מוצאים שתן דמי בבית), במידה והוא אינו חסום, מומלץ לבצע בדיקת שתן נוספת (באופן סטרילי) ולשלוח את הדגימה לבדיקת תרבית ורגישות כדי להתאים את האנטיביוטיקה באופן ספציפי לדלקת. אם נמצאו גבישים בשתן יש להמשיך ולתת מזון מיוחד, לפעמים לכל החיים. ישנם טיפולים נוספים אנטי דלקתיים וחומרים המונעים את הגירוי המתמיד של השלפוחית שאפשר להוסיף. לגבי טיפול אלטרנטיבי, כדאי לדעתי למצות קודם את הטיפול הקונבנציונלי כפי שהסברתי. הטיפול הוא בדרך כלל מתמשך והתוצאות אינן מיידיות, סבלנות היא מילת המפתח... בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)