שאלה לגבי כלבת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי כלבת
    ג'ני
    03/09/2014

שלום דר, יש לי שאלה לגבי כלבת. אני גרה בראשון לציון, לפני שלושה ימים כאשר חיכיתי לאוטובוס הרגשתי שמשהו נוגע לי ברגל, וזה היה חתול, לא בטוחה עם ליקק או נגע עם הרגל, זכור לי שניגבתי את הרגל עם היד ואחרי כמה דקות (יותר מחמש לדעתי) גירדתי את הראש עם אותה יד ויש לי לפעמים פצעים קטנים בראש ויורד טיפה דם מהגירוד. נניח והחתול חולה בכלבת, מה הסיכוי להידבק בדרך זו? גם לפני שגירדתי, השתמשתי באלכו-ג'ל למיטב זכרוני. יום אחרי כן ראיתי שוב את אותו החתול באותו המקום ואותה השעה, הנחתי לפי המיקום המדוייק שבו הוא ישב מתחת לספסל מיום קודם והוא התחכך באנשים ורצה ליטופים ואוכל. לא היה נראה חולה אבל מעט לא נקי. אציין שחוסנתי בכל סדרת החיסונים לכלבת לפני כשנה ותשעה חודשים תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי כלבת

הוספת תגובה

• שאלה לגבי כלבת - תגובה

ד''ר סמדר טל
    13/09/2014

שלום דבי,

וירוס הכלבת מועבר דרך הרוק של חיה חולה, כך שלרוב המחלה מועברת בנשיכה. יחד עם זאת תיתכן העברת המחלה בשריטה ואחריה מגע האזור הפצוע עם רוק נגוע.

מחלת הכלבת נפוצה יותר באזור הצפון, אך לא ניתן להגיד בוודאות שלא תימצא בעתיד חיה חולה במרכז הארץ- עם זאת, הסבירות לכך כרגע היא נמוכה מאוד.

מתיאור מהלך האירועים שעבר עלייך בזמן המגע עם החתולה, נראה שהסבירות לכך שאותה חתולה חולה סובלת כרגע מהתפרצות מחלת הכלבת- היא נמוכה מאוד, וגם אופן המגע עם ההפרשות הופך הדבקה זו לכמעט בלתי אפשרית.

העובדה שאת מחוסנת למחלת הכלבת אמורה להוסיף לבטחונך האישי בנושא.

בברכה ורק בריאות,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו