פצעים בכל הגוף של הכלב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פצעים בכל הגוף של הכלב
    alesya
    25/01/2015

שלום רב,
    הכלב בן 6 שנים, וב-4 חודשים אחרונים הופיעו פצעים. אציין שהפצעים התפשטו ומופיעים בכל אזורי הגוף פרט לגב. תחילה הפצעים אדומים, לאחר שמתפוצצים צבעם הופך לשחור.
    לאחר שהפצע עובר מופיע כתם שחור. אנחנו מטופלים במרפאה, ואף ביקשתי דעה של וטרינר נוסף. אך, 2 הוטרינרים אמרו שאני מייחסת צומת לב רב לכלב ושזה בסך הכל פצעים. קשה לי להאמין שמדובר ב"סך הכל פצעים", הכלב מתגרד, ולא ישן בלילות. מאחר ולא קיבלנו אף טיפול וזה למרות שביקשתי משחה, אני מורחת לו משחת טרידרם על מנת להרגיע את העור. זה עוזר לפי מה שאני רואה כי הפצעים עוברים. אך, הם מרובים מאוד ומתפשטים. כמו כן מטרידים אותי הכתמים השחורים.
    אציין שאין מדובר באלרגיה למאכל כלשהו כי הכלב אוכל מזון היפואלרגני.

אני מיואשת ואשמח להכוונה כלשהי. כואב הלב להסתכל על כלב שסובל ואין איך לעזור לו.
    תודה מראש,
    אלסיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פצעים בכל הגוף של הכלב

הוספת תגובה

• פצעים בכל הגוף של הכלב - תגובה

ד''ר נוית גרינברג וידבסקי
    11/02/2015

שלום אליסיה,
    גירוד שאינו חולף ופצעים מרובים כפי שאת מתארת בהחלט מצריכים התייחסות וטיפול,
    מתוך סיפורך אני מבינה שהכלב סובל מאלרגיה למזון, יתכן מאוד כי הוא סובל מאלרגיות נוספות כגון אלרגיה לפרעושים או אלרגיה אטופית (אלרגיה לגורם סביבתי) - במקרה כזה מזון היפואלרגני בלבד מטפל רק באלרגיה אחת ולא בשאר.
    גורמים נוספים לגירוד עז ופצעים עוריים יכולים להיות - טפילי עור (כגון סקאביאס ודמודקס), דלקת עור (על רגע שמרים או חיידקים) ואף מחלות הורמונליות ואוטואימוניות. במרבית המקרים ישנה דלקת עור מפושטת בנוסף על גורם הגירוד הראשוני - בשל זיהום העור עקב פעולת הגירוד.
    הדרך לאבחן היא על ידי מגרדים שטחיים ועמוקים, בחינה של שיער במיקרוסקופ (טריכוגרם) ולעיתים אף ביופסיות של העור ובדיקות דם.
    ניתן להקל על הגירוד על פי הממצאים על ידי טיפול תרופתי, שמפויים רפואיים ותוספי מזון או אמפולות מיוחדות.
    בהצלחה ורק בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו