העברת חתול לחוץ לארץ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• העברת חתול לחוץ לארץ
    yirsge
    05/06/2008

שלום רב

אנחנו אמורים לטוס לחוץ לארץ ל2-3 שנים (דרום אפריקה)
    חשבנו לקחת איתנו את החתולה האהובה שלנו כחלק ממשפחתנו.
    בהתייעצויות רבות כמעט כולם אומרים לנו שעדיף לחתול להשאר בביתו יותר מאשר לעבור בית ועד רבה לגבי טיסה
    המשפחה ששוכרת מאיתנו את הבית מוכנה לאמץ את החתולה עד שנחזור אולם יש לה חתול ואנחנו מתלבטים איך לחבר בין שני החתולים ?ומה באמת עדיף יותר לחתולה?
    אנחנו רוצים לעשות את הדבר הכי נכון שאפשר לחתולה המדהימה שלנו.
    תודה
    yirsge

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    העברת חתול לחוץ לארץ

הוספת תגובה

• טיסה לחול

ד''ר סמדר טל
    08/06/2008

בת כמה החתולה שלכם ובן כמה החתול של המשפחה החדשה? האם החתולים יוצאים החוצה או רק נמצאים בתוך הבית? אני בהחלט מבינה את ההתלבטות. באופן עקרוני זה נכון שחתולים מאוד קשורים לטריטוריה שלהם ומעבר לבית חדש ומדינה חדשה לא יהיה קל. למרות שיש חתולים אשר טסים עם בני משפחותיהם, יש לברר מבעוד מועד מה הדרישות להכנסת חתול לדרום אפריקה.
    עם זאת מאחר והן חיות מאוד טריטוריוליות לקבל חתול חדש לטריטוריה לא בהכרח יהיה הכי קל. חיבור בין שני חתולים בוגרים עלול לקחת זמן וזה דורש הרבה מאוד סבלנות. בנוסף יש לקחת בחשבון שלא בטוח שהם יהיו חברים הכי טובים. זה מאוד תלוי בגיל החתולים ובאופי שלהם. בשלב ראשון אני ממליצה לעשות "הפרדת כוחות" עד שהחתולה שלכם תסתגל לאנשים החדשים בביתה. בהמשך יש להציג את שני החתולים זה לזה אך בצורה הדרגתית ותמיד בנוכחות של אנשים בסביבה. לפי התגובה שלהם זה לזה תוכלו לקבוע את הקצב, כל פעם להפגיש לקצת יותר זמן. בינתיים אני ממליצה שיהיו בבית לפחות שני ארגזי חול ויותר מכלי אחד של אוכל ומים. מאוד חשובה פה הסבלנות. אם הבית מספיק גדול יכול להיות שהם פשוט ילמדו לחיות זה עם זה בלי הרבה קשר אחד עם השני.
    בהצלחה ורק בריאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו