בלוטות לימפה מוגדלות + אשכים נפוחים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בלוטות לימפה מוגדלות + אשכים נפוחים
    מיכאל
    04/07/2008

שלום, לפני כחודש הבחנו בבלוטות לימפה נפוחות בגרון של כלבנו, מסוג הרדל טרייר, בן 9 שנים. הוטרינר שלח ביופסיה לבדיקה ונשללה האפשרות של לימפומה. שבועיים לאחר מכן הבלוטות התנפחו עוד יותר ובבדיקה אצל וטרינר אובחן כי כל בלוטות הלימפה נפוחות. בשלב ההוא התחלנו טיפול אנטיביוטי בדוקסילין (כמוסה אחת ביום במשך שבועיים). היום (4/7/08) הבחנו בכך שהאשכים שלו התנפחו בצורה משמעותית וקיבלו גוון כהה סגול-שחור. בעצת הוטרינר, הפסקנו את הטיפול האנטיביוטי והתחלנו לתת לו פרדניזון (25 מ"ג פעמיים ביום). ראינו באינטרנט תסמינים דומים למחלה שנקראת "טימומה", שם מוזכר כי אחת מתופעות הלוואי היא אשכים מוגדלים. חשוב לציין שלכלב יש תיאבון כרגיל ולא נראה שינוי כלשהו בהתנהגותו. הבלוטות עדיין נפוחות, אבל אין שוני משמעותי בנפיחות מאז לפני שבועיים. היינו מאוד שמחים לשמוע חוות דעת נוספת באילו מחלות ייתכן ומדובר, דרכי טיפול מומלצים וכו'. תודה רבה מיכאל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קשרי לימפה מוגדלים, אשכים נפוחים

ד''ר נורית פרנקל
    05/07/2008

האם בוצעו גם בדיקות דם מלאות לכלב? כיצד בוצעה הבדיקה של קשרי הלימפה,האם על ידי אספירציה או שממש נלקחה ביופסיה מהאזור? מה כן חזר בתשובות של הבדיקה? קשה לי לומר על סמך המידע שכתבת ומבלי לבדוק את הכלב על איזו מחלות מדובר. אני ממליצה, במידה ולא נעשה, לבצע המשך איבחון על מנת לנסות למצוא את מקור הבעיה. בשלב ראשון כדאי לקחת בדיקות דם ושתן על מנת לראות אם ישנם שינויים באיברים בתוך הגוף מעבר למה שאתם רואים מבחוץ. האם נעשו בדיקות כלשהן לאשכים? בנוסף אני ממליצה להתייעץ עם הוטרינר שלכם בנוגע לטיפול אשר הוצע ומדוע. במידה והתשובות לא מספקות אתכם ניתן לפנות לחוות דעת שניה.
    בהצלחה ורק בריאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר נורית שלום,להלן תשובה לשאלותיך

מיכאל
    05/07/2008

ראשית תודה רבה, על התשובה המהירה, בהמשך לשאלותיך, לפני חודש כאשר הבחנו בבלוטות המוגדלות בגרון הכלב, בוצעה בדיקת דם שיצאה תקינה, מעבר לכך בוצעה בדיקה של הפרוסטטה - היתה סימטרית ללא סימני פתולוגיה, כמו כן בוצעה בדיקת קשרי לימפה ע"י אספירציה - הבדיקה חזרה ללא ממצאים פתולוגיים, באותה העת (לפני כחודש) בוצעה בדיקה לאשכים ע"י מישוש והם לא היו מוגדלים, מעבר לכך לא נעשו בדיקות נוספות לאשכים, אציין גם שבטיולים האחרונים עם הכלב נראה שהוא מתקשה במתן צואה, בתחילת השבוע נבצע לכלב גם בדיקות דם ושתן על פי המלצתך, החשש הוא רק שבגלל שהוא לוקח פרידניזון (25 מ"ג פעמיים ביום) ישנו סיכוי כי הבדיקות ייצאו לא נכונות, הכלב אצלנו כבר תשע שנים, הוא חלק מהמשפחה, אנו צמאים לרמז שיעזור לנו במציאת טיפול הולם לכלב, אודה לך מאוד אם תצליחי לשפוך קצת אור על הבעיה ולתת לנו שם של מחלה או בעיה שאולי מדובר בה, כך אולי נוכל לעזור לכלב, שוב תודה רבה, מיכאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשרי לימפה מוגדלים, אשכים נפוחים

ד''ר נורית פרנקל
    14/07/2008

צר לי אך אינני יכולה לתת אבחנה או שם של מחלה רק על סמך הנתונים שכתבת לי ומבלי לבדוק את הכלב. אני חושבת שהשלב הראשון הוא בדיקות דם ושתן מקיפות, על אף השימוש בסטרויאידם. בנוסף יתכן ויש צורך לבצע אולטראסאונד בטן על מנת לראות את הפרוסטטה ואת שאר האיברים בבטן. במידה ואינכם מרגישים שאתם מתקדמים לכיוון של אבחנה, ובוודאי אם מופיעים כעת סימנים חדשים (קושי בתן צואה) כדאי לקחת את הכלב לחוות דעת נוספת, ניתן גם להתייעץ עם מומחים אשר נמצאים בבית החולים הוטרינרי בבית דגן. בכל מיקרה כדאי לקחת איתכם עותק של התיק הרפואי של הכלב על מנת שהוטרינר יוכל לראות מה נעשה ואיזה טיפולים ניתנו.
    בהצלחה ורק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו