מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חתולה מרססתמרינה08/07/2008
שלום, יש לי חתולה, קסי, בת 9 וצי ובכמה שנים האחרונות היא התחילה לרסס בבית, במיוחד לאחרונה היא עושה את זה ממש הרבה. היא מרימה זנב כמו חתול זכר ומרססת וילונות ספות וכל דבר. לפעמים היא גם מתיישבת ועושה שלולית על הריצפה או על איזה בגד שזרוק על הריצפה. זה נורא מייאש, אנחנו מכבסים וילונות לפחות פעם ביום והשטיח מפיץ ריח נוראי. נדמה לי שחשוב לציין שיש עוד חתולה בבית, פז, הבת של קסי. אבל לא נראה לי שקסי רואה בפזי יריבה או משהו. נראה לי שקסי לא משתינה בארג החול שלה כלל, אלא רק ברחבי הבית (את צרכיה האחרים היא עושה בארגז). אבל אין מצב שיש לה בעיות בהחזקת השתן, כי רואים שהיא בוחרת לה מקום לסמן בו חופרת שם (עושה תנועות של חפירה על הריצפה) ועושה שם פיפי. חשבתי אולי מפריע לה שפזי משתמשת בארג חול ובגלל זה היא לא משתינה בו אבל למה היא עושה את צרכיה האחרים בו? ואם אשים עוד ארגז פז תשתמש גם בו. אמרו לי שאולי היא מתוסכלת, אבל אין לה סיבה. מתייחסים אליה כראוי, תמיד יש אוכל בקערה שלה והיא גם לא החתולה היחידה כך שיש לה עם מי לשחק. ייעצו לי לעקר אותה, אבל היא מרססת לא רק כשהיא מיוחמת אלא גם כשהיא "רגילה"... אז אני לא רוצה לעקר אותה סתם ככה (אחרי הכל זה ניתוח לחתולה די זקנה) ובגלל זה אני מתייעצת מה לעשות איתה. כי זה כבר בלתי נסבל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתולה אשר משתינה בבית
ד''ר סמדר טל14/07/2008ממתי החתולה הנוספת גרה בבית? לפני כמה זמן התחילה החתולה לתת שתן בבית? האם החתולה יוצאת מהבית? כמה ארגזי חול יש בבית? אלו הן רק חלק קטן מהשאלות שיש לנסות לענות עליהן כשבאים להתמודד עם בעיה שכזו. ראשית חשוב לוודא על ידי בדיקה אצל הוטרינר שלא מדובר בבעיה רפואית אלא בבעיית התנהגות.
במידה ומדובר בבעיה התנהגותית חשוב לבחון היטב את הסביבה ולחשוב האם יש משהו שהשתנה. כל דבר קטן עלול להשפיע על החתול גם אם בעינך זה לא דבר משמעותי. בשלב ראשון אני ממליצה להכניס עוד ארגז חול הביתה לשים אותו בסביבה שקטה ולנקות את שני ארגזי החול על בסיס יומיומי. במקרים בהם השינויים בבית לא עוזרים לשפר את הבעיה לפעמים יש צורך לשלב גם טיפול תרופתי.
לגבי העיקור, לא בטוח שזה מה שישנה את הענין אבל בכל מיקרה מאוד מאוד מומלץ לעקר את החתולה. בגיל 9 הרחם שלה עלול לגרום להרבה מאוד בעיות, לדוגמא דלקת רחם שעלול להיות מצב מסכן חיים. אמנם חתולה בת 9 לא צעירה כמו חתולה בת שנתיים אך עדיף לעקר אותה עכשיו מאשר לחכות עוד כמה שנים אז הנתוח עלול להיות עוד יותר קשה.
אני ממליצה לקחת את החתולה לוטרינר על מנת לשלול בעיה רפואית, לעקר אותה ולהתחיל לטפל בבעיה ההתנהגותית.
בהצלחה ורק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)