חתול נוסף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חתול נוסף
    נירית
    17/08/2008

שלום, יש לי חתול כבר כמה שנים ואני רוצה לאמץ גור חתולים אך אני חוששת מהתנהגותו של החתול הבוגר כלפי הגור, האם אפשרי לעשות זאת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חתול נוסף

הוספת תגובה

• חתול נוסף בבית

ד''ר סמדר טל
    22/08/2008

לפי שמאמצים חתול חדש הביתה בהחלט צריך לשקול את הענין בכובד ראש. ראשית, בן כמה החתול הבוגר? האם הוא יוצא מהבית? האם הוא מסורס? האם הוא חתול חברותי?
    חתולים, כפי שאת בטח כבר יודעת, הם חיות מאוד טריטוריאליות וכל שינוי קטן בסביבה שלהם צריך להיעשות בצורה מאוד עדינה. קשה לצפות מראש עד כמה החתול הבוגר שלך יקבל (או לא) את הגור החדש. סביר להניח שבכל מקרה בהתחלה הוא לא יקבל אותו בכלל. בהתחלה כדאי להפריד בין החתולים ולאט לאט בצורה מבוקרת ותחת פיקוח שלכם להפגיש ביניהם. חשוב שיהיו לכם שני כלי אוכל ומים ושני ארגזי חול.
    יש חתולים שעם הזמן לומדים לקבל את המצב החדש. לא תמיד הם יהפכו להיות החברים הכי טובים אבל הם ילמדו לחיות זה עם זה. לעומת זאת, ישנם חתולים שירגישו מאוימים וינסו לתקוף או פשוט מאוד יפחדו.
    עצם זה שהחתול החדש הוא גור יכול להקל על העינינים. בכל מקרה חשוב לעשות את התהליך לאט ובצורה הדרגתית. בנוסף חשוב לעקוב אחר החתול הבוגר לראות שממשיך להתנהג כרגיל, לאכול לשתות לעשות צרכים.
    בהצלחה ורק בריאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו