חתלתול משותק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חתלתול משותק
    דנה
    06/10/2008

שלום רב, יש אצלי בחצר גור חתולים בן חודש וחצי, אולי יותר. לפני שבוע כנראה הותקף ע"י כלבים, ומאז הוא משותק ברגליים האחוריות, וגורר את עצמו ממקום למקום, מראה לא קל... אמו החתולה מטפלת בו ו"סועדת" אותו. מדובר בחתול פחדן יחסית (גם האם), וקצת בעייתי לתפוס אותו ולהביאו לווטרינר. ולשאלתי, אילו פתרונות אפשר להציע במצב כזה, חוץ מ"המתת חסד"? האם חתול כזה יכול פשוט לחיות עם הנכות הזאת לאורך שנים? יצא לי לראות בחטף שהבטן התחתונה פצועה (כתוצאה מהגרירה), והרגליים מתחילות להראות מנוונות. לא יודעת איך "לאכול" את זה, המצפון הורס אותי (כי אני לא עושה כלום בנידון)...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חתלתול משותק

הוספת תגובה

• חתלתול משותק

ד''ר סמדר טל
    10/10/2008

האם פרט לגרירת הרגליים החתול נראה בסדר? האם את רואה שהוא ערני, אוכל שותה ועושה צרכים? קשה להציע פתרונות מבלי להעריך את חומרת הנזק. צריך לבדוק את החתול על מנת לראות האם מדובר בבעיה אורטופדית או בעיה נוירולוגית. ישנן פציעות היכולות להחלים לבד, ישנן פציעות אשר יחלימו בעזרת מנוחה ממושכת וישנן פציעות שניתן לטפל בהם. אם מדובר בבעיה אורטופדית, האם מדובר בשבר, סוג ומיקום השבר מאוד חשובים ויכולים להצביע על סיכוי החלמה. אם מדובר בבעיה נוירולוגית גם כאן יש רמות שונות של חומרה. בהתאם לרמת החומרה ומידת הנזק ניתן לנסות להעריך מה הסיכויים של הגור לשרוד ולהחלים. בנוסף יש לבדוק את הפצעים שיש לו כתוצאה מהגרירה.
    אם אינך יכולה לתפוס את החתול על מנת לקחת אותו לוטרינר ניתן לנסות לברר אם יש באזורך וטרינר היכול לבצע ביקורי בית. אם גם זאת לא אופציה תנסי ליצור קשר עם לוכד חתולים שיוכל לעזור לך לתפוס אותו ולהביא אותו למרפאה וטרינרית.
    בהצלחה ורק בריאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר סמדר טל שלום

דנה
    11/10/2008

דבר ראשון, תודה על תשובתך. החתול עירני, אוכל-שותה ועושה את צרכיו. אני אנסה להרגיל אותו אליי, יש לי את הניסיון, זה עניין של זמן וסבלנות. ואז נראה מה נעשה הלאה. שוב תודה וחג שמח דנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו