הכלב שלי תולש את שערות זנבו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הכלב שלי תולש את שערות זנבו
    אורטל בן ברוך
    11/10/2008

שלום רב! יש לי כלב מעורב וקטן בן 3 שאוכל אוכל ביתי ולעיתים בונזו, כמו כן הוא מקבל טיפול נגד פרעושים וקרציות ובעבר קיבל טיפול נגד תולעים. הבעיה היא שהוא תולש את השערות בזנבו באובססיביות, נראה שמשהו מציק לו שם והוא סובל מאוד, הוא שוכב על הרצפה ולא רוצה לזוז. זה קורה לו כל כמה חודשים ואני לא יודעת מה לעשות. בעבר הוא עבר בדיקה כללית אצל וטרינר, אך הוא לא נותן לבדוק אותו כי הוא פוחד ולכן גם תוקף. ממה נראה לכם שהוא סובל ומה צריך לעשות? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תלישה של הפרווה בזנב

ד''ר קרן פרץ
    16/10/2008

תלישה של הפרווה באזור הזנב יכולה לנבוע ממספר סיבות.
    ציינת שהכלב מטופל נגד פרעושים וקרציות, השאלה היא באיזה תכשיר אתה משתמש ובאיזו תדירות? סיבה אחת לגירודים באזור הזנב יכולה להיות רגישות לפרעושים ויש לוודא שסוג ואפן הטיפול שנעשה הוא הטוב ביותר.
    ציינת שהכלב אוכל בעיקר מזון ביתי ולעיתים בונזו. לעיתים כאשר התזונה לא מספיק מאוזנת זה יכול לגרום ליובש של העור והפרווה מה שעלול להוביל לגירודים. האם העור בשאר חלקי הגוף נראה בריא, ללא קשקשים או פצעים? במקרים מסוימים מומלץ להוסיף חומצות שומן מסוג אומגה 3 ואומגה 6 למזון על מנת לשפר את מצב העור.
    ישנם כלבים הסובלים מבעיות באזור השקים האנאלים. שקים אלו יושבים באזור פי הטבעת ואמורים להתרוקן באופן טבעי כאשר הכלב מעביר צואה. כאשר יש בעיה בריקון הבלוטות או כאשר הן מודלקות זה יכול לגרום לגירוי באזור הישבן מה שעלול להוביל לגירודים באזור.
    ישנם כמובן גורמים נוספים לגירודים כמו אלרגיות למיניהם, לדוגמא אלרגיה למזון או לחומרים סביבתיים, בעות הורמונליות למיניהם, טפילים חיצונים וכו'.
    אני ממליצה בשלב ראשון לקחת את הכלב לוטירנר לבדיקה. גם אםהוא עבר בעבר בדיקה אצל וטרינר אין זה אומר שהכל עדיין בסדר. יש לנסות לאבחן את מקור הבעיה על מנת שלא תחזור על עצמה ובינתיים כמובן לתת טיפול מתאים לכלב. תלישה של הפרווה באזור הזנב יכולה להוביל גם לפצעים. אם הכלב תוקפן ולא נותן שיבדקו אותו ניתן לעשות זאת תחת טישטוש.
    בהצלחה ורק בריאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו