מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה :)לי18/12/2008
שלום. יש לי כלב מקסים, לברדור מעורב עם גולדן. והבעיה היא כזאת: הוא מטייל הרבה לבד בחוץ. הוא תמיד חוזר ואין מה לדאוג. הבעיה היא שפעמים רבות הוא חוזר רטוב או עם לכלוך בוצי על גופו דבר המצריך מקלחת. אני יודעת שזה לא טוב לקלח כלב הרבה פעמים אבל אין לי ברירה , אני לא אשאיר אותו מלוכלך. בזמן האחרון שמתי לב שיש לו על העור מעין פצעים אדמדמים (ללא דם) ויש לו גם המון קשקשים. שאלתי היא האם הדבר נגרם כתוצאה מהמקלחות המרובות? ומה ניתן לעשות בעניין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים אדומים וקשקשים
ד''ר קרן פרץ27/12/2008אני שמחה שכלבך תמיד חוזר הביתה לאחר טיול אך צריך מאוד להיזהר עם טיולים עצמאיים שכאלו. פעמים רבות כלבים עלולים לחזור פצועים עקב תאונות דרכים או מפגשים עם כלבים אחרים. מסיבה זו תמיד רצוי שהטיול יהיה בטיול איתך או עם בן משפחה אחר.
לגבי הרחצה- חשוב שתרחצי את כלבך עם שמפו המיועד לכלבים ולא שמפו של אנשים וזאת מאחר וחומציות העור של הכלבים שונה משלנו. לא מומלץ לרחוץ את הכלב בתדירות של יותר מפעם בחודש מאחר וזה עלול לייבש את העור והפרווה. אם יש צורך לרחוץ בתדירות גבוהה יותר יש להשתמש בשמפו רפואי עדין בהתאם להמלצת הוטרינר.
הפצעים האדומים והקשקשים עלולים לנבוע מרחצה מרובה אך גם מגורמים נוספים כמו מזון לא איכותי, טפילי עור למיניהם, אלרגיות וכו'. אני ממליצה לקחת את הכלב לוטרינר לבדיקה על מנת שיוכל להתרשם מהמצב העורי של כלבך ולהתאים את הטיפול המתאים ביותר.
בהצלחה ורק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)